View Single Post
Eski 09-09-08, 20:34   #20 (permalink)
ismail_mese
Meraklı

Giriş Tarihi: 14-03-2006
Yer: siz yurtluyum
Rep Puanı: 182426
ismail_mese Rütbe: Artı 11ismail_mese Rütbe: Artı 11ismail_mese Rütbe: Artı 11ismail_mese Rütbe: Artı 11ismail_mese Rütbe: Artı 11ismail_mese Rütbe: Artı 11ismail_mese Rütbe: Artı 11ismail_mese Rütbe: Artı 11ismail_mese Rütbe: Artı 11ismail_mese Rütbe: Artı 11ismail_mese Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 1860
Varsayılan C: Evrİm, Kalitim, SoyaÇekİm

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen jelibon1981 Mesajı Göster
Bilim adamları balçıktan aminoasit üretmişler.. Bu forumda okudum az önce..

Evrim teorisi bir tezdir ve bilimsel alanda şöyle bir düşünce hakimdir: ''Açıklanan bir tezin karşıt tezi yani antitezi ortaya koymazsan, ortaya konulan tez geçerlidir.. Evrimde hiç olmazsa maymun ile insanın genetik açıdan büyük ölçüde benzerlik taşıdıklarını ispatlamışlardır ve bu bir tezdir.. Sen buna karşıt bir anti tez yayınlamadığın sürece bu kabul edilir.. Ayrıca Harun Yahya kitapları okuyan insanlar bir de evrimle dalga geçerler.. Hadi diyelim ki evrim teorisi yok ve Harun Yahya'nın yazdıklarına inanıyorsun.. Adamın anlattıkları resmen maymundan 3-4 adımda insan olduğunu gösteriyor ve evrim teorisinin bundan ibaret olduğunu savunuyor.. Ulan adamın çizdiği 4-5 şekile bakarak sen teorinin varlığını reddedebilir misin? Öyleyse gel ben de sana 3 şekil çizeyim ki O fışfış Harun'dan daha iyi çizerim gel bana tap..

İnancına saygı duyuyorum arkadaşım fakat şöyle bir şey var.. Günümüzde toplumun en azından ½85-90 ı sırf anne babası ona sen müslümansın veya sen şu dine inanıyorsun dediği için ve nüfus cüzdanında şu dine mensup dediği için dinine körü körüne bağlanır.. Sorgulamaz.. Neden bu dine inanıyorum diye kendi kendine sormaz.. Ayrıca Kuran'a sonradan eklemeler olmadığını söylüyorlar fakat tam anlamıyla eklemenin olmadığını nereden biliyorsun? Yani Kuran'ı inceledim o şöyle diyor diyorsun ama o incelediğin kutsal kitabın saf tertemiz eklemesiz olduğunu ispatlayabilir misin? Bakın günümüzde dünyada en fazla inanılan din olan Hristiyanlıkta bile birkaç incilden birisi seçiliyor ve eklemeler yapılıyor.. Hatta son papa bile kendisinin eklemeler yapabileceğini söylüyor.. Yani demek istediğim şu Dünyada en fazla inanılan dinde bile böyle bir olay oluyorsa Kuranda olmadığını ispatlayabilir misin? Yani Kuran'a sonradan eklemeler yapılmadığını ispatlayabilirsen ne ala..

Nulluk isimli arkadaşımızın dediği gibi evrim dersi üniversitelerde ders olarak bile okutuluyor yani hatta ben de seneye evolusyon adı altında bu dersi alacağım.. Yani StillBirth adlı arkadaşımızın dediği gibi gelişmiş ülkelerde bu teori kabul edilmiştir.. Yani bunların karşısında Harun Yahya adı altında yazılar yazan kişi bile duramaz..
"Allah onların kalplerini mühürlemiştir , gözlerini karartmıştır" gibisinden 1 ayet var Kuran-ı Kerim de bu bile şuandaki durumu özetlemiyor mu?
Ayrıca anti-tez istemişsin Hayatında hiç Kuran-ı Kerimi açıp okudun mu mealini göz gezdirdin mi? Bi geçir istersen hala ne kadar boş şeylerle uğraştığını görürsün ve anlarsın..
Harun yahya nın evrimi 3 4 şekilde resimde anlattığını ileri süren arkadaşım sanırım okumayı bilmiyorsun sadece resimleri gözden geçiriyorsun adamın ciltlerce kitabı var o 2 3 resimden ibaret görmen beni Darwinle akrabalığın olduğu yolunda şüphelendiriyor. Fakat o bile ömrünün sonunda anladı nereye gideceğini ve sen hala bu hayatın zevk ve eğlence olduğunu düşünüyorsun?
Evrimle ilgili kitaplar okudum ve Tıp fakultesi öğrencisiyim (Bilimden haberin yok diyorsanız)... Her ayrıntı onu gösteriyor her şey mukemmelce hazırlanmış yaratıcı tarafından eğer 1 yerde kendisini gösterseydi o zman zaten herkes inanırdı önemli olan görmeden inanmak...
Ve son 1 ayrıntı Kuran-ı Kerimin değiştirilp değiştirilmediğini soruyorsun. Git aç ve oku içindeki taş kalbinin bile 1 nebze ferahladığını hissedeceksin. Ayrıca her dönemde 10 binlerce 100 binlerce kişi trafından ezbere alınmış bir şeyin değiştirilmesi imknsız dır.
ismail_mese çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla