Cvp: Almanya Vİzesİ Allah Rizasi İcİn
Almanya"ya bizde yeni geldik sayilir. Bizi universite gonderdigi icin vizede hicbir zorluk yasamadik, sabah 10"da Gumussuyundaki konsolosluga gidip basvurduk,Saat 15"de vize elimizdeydi. Adamlar hic beklemedigimiz kadar yardimseverdiler.
Almanya"ya geldik. Aylik 500 euroya 70-80m2 lik ev tuttuk.
Aylik 60 euroya sinirsiz ulasim karti aldik. Ulasim Turkiyedeki gibi degil ama metronun 200"e yakin duragi var. Istediginiz yere cok rahat gidebiliyorsunuz.
Yiyecek fiyatlari cok dengesiz. Ayni boydaki Alman ekmegi 2 euro(3,2 YTL), ABD ekmegi 40 cent(64 kurus). Kola 1,5 litre 75 cent. 1,5 lt.den daha buyugunu bulamiyosunuz zaten. Ama sampanya viski bira oldukca ucuz. Tr. deki 20-30 YTL lik samanya burada 2-3 euroya satiliyor.
Normal Kiyafetler Turkiyeden ucuz, kotlar 7-8 euro, t-shirtler 4-5€. Ama marka kiyafet isterseniz Tr.nin 2-3 katinin odemeniz gerek.
Hic Almanca bilmiyoruz, ama cok rahat Ingilizce anlasabiliyoruz. Her 10 kiseden 1i kesin Turk zaten.
Bilgisayarci acigi oldukca fazla, biraz Almanca bilip internet cafelerde 1000-1500€ ya rahatlikla is bulunabiliyor.
Ben burayi sevdim, vizeyi uzatmak icin ugrasiyorum.
|