Alıntı:
|
Gerçek Mesajı Gönderen sarikayaozg
Merhaba.Ben lise 1 öğrencisiyim.Bilgisayar bu zaman kadar bilgisayar mühendisi olmak istediğimi düşünüyordum.Tabi, ben site tasarımı, flash, film montajı, efektler, pc oyunu yaratma falan.bunları istiyorum.bunlar bilgisayar programcılığı mı oluyor?birisi bilgi verebilir mi?Ve, hangisinin puanı daha yüksek?Bu konuda en güzel eğitimi veren üviversite ve puanı en yüksek olan üniversite hangisi?
|
Tabi, ben site tasarımı, flash, film montajı, efektler, pc oyunu yaratma falan.bunları istiyorum.
yazmışsın bunları istiyosan evde de bilgisayarın var anladığım kadarıyla şimdiden kur bu programları ufak ufak başla bir yerinden.
Bilgisayar mührndislerine bol bol matematik gösteriyorlar birazda işletme bilgisi. Onun haricincde verilen tüm programlama ve donanım bilgisi zaten yetersiz. Eğer bir bilgisayar mühendisi (Hangi üni olduğu hiç farketmez) sadece okulda öğrendikleriyle iş aramaya kalksa kesinlikle iş bulamaz. Orada sadce bazı temel noktalar verilir gerisi sana kalmış.
Eğer sadece bu konularda yetiştirmek istiyorsan kendini dediğim gibi şimdiden başla aslında ne programcılık okumaya ne de mühendislik okumaya ihtiyacın kalmaz. Bunlar sadece sana sıfat kazandırır bilgi kazandırmaz heberin olsun.