Cvp: Almanya Vİzesİ Allah Rizasi İcİn
Valla ben geleli 9 ay oldu Universitede Master yapmak icin geldim,ama her an geri dönebilirim,burasini merak edenler icin söyliyim cünkü bende cok merak ettigim icin geldim,burada artik bi bok yok canim Türkiyem her bakimdan burdan 1000 kat daha iyi ,
1.si ilk zorluk vize alirken basladi,okuldan kabul kagidim oldugu halde 4 defa Izmir e gittim(not:Gelmek istiyen ögrenci arkadaslar sakin Izmir Konsolosluguna gitmesin Cünkü orda ögrenci ne demek bilmiyorlar diger vatandaslar gibi sira bekliyosun Istanbul ve Ankara da ögrenciye öncelik ve kolaylik sagliyorlar)
2.si buraya ayak bastigim an yasadim artik ne bekliyoduysam, 9 aydir günes görmedim yazin sadece toplam heralde 2 hafta görmüsümdür,Almanlar burada cok farklilar(ben Antalya liyim ve oradan cok Alman arkadasim vardi) fakat burada cok soguk insanlar gördüm Türk ler malum 2. sinif insan muamelesi görüyor.
3.sü burada vize probleminiz bitmiyor cünkü size verilen vize 3 aylik onu sürekli uzatmak zorundasiniz ve akil sir ermedik seyler istiyorlar(mesela Antalya ya tatile gitmistim Babamdan elden para aldim voze alicagim sirada banka hesabimi kontrol eden buradaki memur babandan elden para aldigini kanitla diye tutturdu valla bogucaktim adami fakat hic bir sey söyliyemiyosunuz cünkü hersey bir memurun elinde isterse verir isterse vermez vizeyi)
4.sü eger hareketli bi yasaminiz varsa sakin gelmeyin ölürsünüz burda saat 5 ten sonra ve pazar günleri hayat duruyor sokakta kimseyi göremesiniz.
5.si eger hayatinizi burda sürdürmek icin geliyosaniz hic gelmeyin cünkü Almanya ekonomik yönden cökmüs durumda daha bir sürü gelmeme nedeni var ama bukadar yeter herhalde
|