Tekstil Bölümü Okuyanlar
Ewet Tekstil Bölümü okuyan yada bitirmiş arkadaşlar (mühendislik, eğitim, 2 yıllık vs.)... Devletten veya Sektörden beklentileriniz nelerdir? Mesela ben tekstil öğretmenliği okuyorum ama devletten içbir beklentim yok... çünkü yılda 1 veya 2 kadro açılıyor tekstil öğretmenliği için. mezun sayısına bakacak olursanız, her yıl yaklaşık 300 kişi öğretmenlikten mezun oluyor... 2 kadro nerde 300 mezun nerdeeeee... kps ye girip en az 90 (ki bu da yeterli olmuyor) puan alacaksınız ki ancak bir ihtimal atanırsınız... bu da hayal gibi bişey oluyor bence...
Gelelim sektöre... malum ülkemiz tekstil alanında oldukça iyi bir pozisyonda ancak en ufak bir ekonomik sarsıntıda, her sektörde olduğu gibi tekstilde de her an kapının ağzında kendimizi bulabiliriz... Yada büyük firmalarda bir dayınız (diğer adıyla torpiliniz) var ise rahatsınızdır; Ama olmayanlar ne yapsın??
Malum tekstil mezunu olan 100 lerce arkadaşıma bakıyorum genelde tekstille uğraşıyorlar... %30-40 lık bölüm ise tekstille alakası olmayan mesleklere girmişler (mesela ben)...
Bölümünüz ya da mesleğiniz ne olursa olsun okurken mutlaka 2. hatta 3. bir alanda kendinizi yetiştirin... Bugün bir tekstil fabrikasına iş başvurusu yaptığınızda sizden öncelikle Yabancı dil bilmenizi, Bilgisayar kullanmanızı, Teknik Yeteneğe (eliniz tornavida tutabilmeli) sahip olmanızı özellikle istiyorlar... Onun için bunlara zaman ayırın... ayırın ki mezun olduğunuzda keşke 4 yılda bunları yapmış olsaydım demeyesiniz...
Ewet bölümünüze gerçekten isteyerek mi geldiniz? Beklentileriniz nelerdir?
Ewet fikirlerimizi ve yorumlarımızı paylaşalım
|