C: Kibristaki Universiteler Hakkinda II
slm arkadaslar o buyuk sınava sayili gunler kalmisken sınava girmeden hep kıbrıs vardi cunki biraz olsun ailemden baba ocagimdan uzaklasmak tecrube ve zorluklarla mucadele etme gucu kazanmak istiyorum kıbrıs hakkinda hic bisey bilmeme ragmen en azindan arada deniz oldugunda uzak oldugunu ve zor oldugunu dusunurdum forumu 43 sayfa okudum ii yanlarinin oldugu kadar kotu yanlarinin oldugunu ogrendim.simdi en azindan ortalama cvplar verdiginizi dusunrek su sorularima lutfen cvp veriniz
tahsil hayatimda [lise ve ilkrogretim] hep orta seviye bi ogrenci oldum hatta lise 3 te basarisiz sayilirim.ama en azindan bi insaat bolumu kadar puan alacagima inaniyoum.ing bilgisayar aliskanligimdan dolayi kulagimda yani kolay ilerletebiilirim gibime geliyor.bu benim icin sorun gozukmuyor ama mali konular tam bi soru isareti bende
1)babam astsubay ,cocuklarina belli bi indirim oluyomus bunun tam miktari?
2)sigara kullanmiyorum kumarimda yok arada bi alkol belki gece hayatini sevyesiz ortamlari sevmem bu bilgiler isigında ne cok ne az barinma da dahil ne kadar bir paraya ihtiyac var(arkadasim okuyor kıbrısta eger nasip olurda gelirsem o ve 2 arkadasi toplam4 kisi ev acmayi dusunyuoruz)
3)insaat i baz alirsak (1 yıllık) ytl bazinda ne kadar paraya gerek var?
4)olurda derslerimi belli seviyede yuksek tutarsam Türkiyedeki baska ünilere gecis yapabilrimiyim kolaylik zorluk seviyesi?
5)ayrica parttime vs. gibi islerde calismak ne kadar gelir getirir vs bu tür isleri bulmak kolaymi zormu?
6)mezun oldugumda Türkiyede is bulmak Türkiyedeki unilerde okumuslara gore kolaymi zormu?/avrupada kolaymi zormu
7)unide inekle kopuk un tam ortasinda bir ogrenci olacagimi dusunuyorum bu mezun olmaya yetermi?
hani derler ya hayatin donulmesi zor virajlari buda tam onlardan birinin basindayim sınava giricem sonuca gore viraji donucem sonuc bekledigim gibi olur ancak tercihim bekledigim gibimi olur ondan emin deilim
umarim aradigim cvplari bulabilirim
|