Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen flateline
nasıl insanlar bu gelmeyin diye yazan arkadaşlar çok merak ediyorum açıkcası. ben girnede okuyorum ilk zamanlar nereye gitseniz mutlaka zorluklar çekersiniz uyum açısından. kolay değil tabi ülkenden yaşadığın yerden ailenden tanıdıklarından ayrı kalmak. ama buraya gelen herkesin tek amacı var oda adam akıllı okuyup ülkesine hayırlı işler yapabilmek kendini kurtarabilmek. burada çok güzel arkadaşlıklar edinebilirsiniz.gürültülü bir şehirde yaşıyorsanız burada kafanızı dinleyebilirisinz.türkiyede gece dışarıya çıkmak gerçekten tehlikeli ama burada bir bayan gece vakit kaç olursa çekinmeden çıkabilir.kapınız açık olsa kimse tenezzül edipte birşeyinize göz dikmez.birde tabi herksin dilinde olan kıbrıslılar türkleri sevmez konusu. hayır hiçte öyle değil ama bazılarında o önyargı var oda bizim milletimizden kaynaklanan bir sorun. şehir ismi vermek istemiyorum ama genelde burada yaşayan bir şehir topluluğu zamanından bu insanları dolandırmışlar adamlar güvenmiş bunlar bizim toplumumuz die adam sırf parası için burdan bir kızla evlenip herşeyi üstüne geçirmiş sonra kaçmış. siz olsanız bu durumda sizde önyargılı düşünürsünüz elbette. ama herşey anlatılan gibi değil. burası gayette güzel bir yer tatil yapar gibi üniversite okuyorsunuz. havası temiz denizi güzel doğası güzel herşey bir arada kısacası.pahalılık konusuna gelincede. o kadarda anlatıldığı gibi pahalı değil yani istanbul izmir ankara gibi büyük şehirlerle arasında bir fark yok. ve o gelmeyin diye feryat eden arkadaşlarada bir sözüm var madem o kadar nefret ediyorsunuz çekin gidin burada neden bekliyorsunuz madem o kadar kötü. milletin aklını çelmeyin. bende gelmeden önce bu yazıları okuyup tedirgin olmuştum ama iyikide karaımı değiştirmemişim değilse 1 senem daha boşuna geçmiş olacaktı. saygılarımla
|
Ben zaten Girne Amerikan Üniversitesi hakkında bir şey söylemedim. Ama Doğu Akdeniz Üniversitesindeki durumlar böyle
Alıntı:
_ortam nasıl hocalar arkadaslar olsun dıger seyler
_konumu nasıl hocaların hıcbıseye töleransı yokmu
_yasam sartları nasıl
|
- bizim üniversitede arkadaşlık ortamı çok zayıf öğrenciler çok çıkarcı sınıflardaki
-Hocalar yetersiz, adaletli davranmıyorlar bazı hocalar
- yaşam şartları pahalı, öğrenci için yapacak bir aktivite yok ne gezebileceğin bir çarşı var ne oturabileceğinn bir park nefes alıyorum desen parayla açıkcası, yerli esnafı üç kağıtcı paradan başka bir şey düşünmüyorlar, ayrıca kalacak yer sıkıntısı var her senin sonunda seneye nerde kalacağım stresi var ..(Doğu Akdeniz Üniversitesigazimağosa için söylüyorum bunları)