Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen bicer79
selam bende 95 model şahin var benim araçta arasıra gaz kokusu geliyor hafif şekilde bunun sebebi nedir ustalara götürdüm ama hiçbiri bilerek bu işi yapmıyor gibime geldi mesela hava filtresinin önündeki delik olan yeri bant vs. gibi şeyler le yarı yarıya kapatıyolar neden diye sorduğumda daha azyakar diyolar ama neden daha az yaktığını açıklayamadılar bakalım forumdaki bilgilerden yaralanarak kendim biraz kurcalıcam ne olacak 
|
hava filtresini lpg ye göre ayarlıyorlar bildiğimce lpgde sisteme benine oranla daha az hava girmesi gerekiyor.Çok hava girerse yakıt çoğalıyor ki hava filtresi değişiminden sonra gaz ayarı çoğunlukla gereklidir.
bir de saçma gibi gelecek ama (ben de bir anlam veremedim ki zaten şahsi fikrimdir) gaz kokusu benim araçta da arada sırada geliyordu. usta bıkmıştı artık her seferinde motorun sağını solunu köpüklemekten.Neyse sonradan farkettim ki gazı aldığım yerden kaynaklanıyor.şu an gazı tek bir yerden(tek marka) alıyorum gaz kokusu kesildi.bir açıklaması var mı bilmiyorum ama bende gaz kokusu artık yok.