Sadece 16 Soru Lütfen Cevaplayınız.. :) Benim İçin
SORULAR
1-) 1. Sınıf Tüccar Ne Demek 2. Sınıf Tüccar Ne Demek
2-) Şirket İçerisinde istediğimiz gibi bir organ yönetim organı oluşturabilirmiyiz resmi anlamdayani bu organı ticaret siciline tescil ettirebilirmiyiz?
3-) Anonim veya Limited Şirket Kendi Adına bir başka şirketin hisselerini satın alabilirmi yani borsaya kote ettrilmiş ve işlem gören veya görmeyen?
4-) 1. Dereceden ve 2. Dereceden imza yetkisi nedir nasıl verilir nasıl alınır
5-) Halka arz olmuş şirketlerin hisse senedinin borsada işlem görmesiyle görmemesi arasındaki fark ve ne avantajlar vardır.
6-) Aldığımız hisse senedini aracı kurum dışında başka diğer kişilere satabilirmiyiz?
7-) Halka arz olacak bir şirketin illaki herhangi bir gayrimenkul borsasına kote yani kayıt olması şartmı?
8-) Hisse senetlerinin fiyatını gün gün kim belirliyor arz-talebe göremi?
9-) Borsada şirketin hisse senedinin alınıp satılması şirkete ne kazandırıyor ilk halka arzda hariç
10-) Hisse Senedimin muhafazasını "Takasbank A.Ş" değilde kendim yapabilirmiyim?
11-) Bir Anonim şirket Borsada işlem görmeden de Hisse senedi ihraç edebilirmi edebiliyorsa borsada işlem görmesinin sebebi nedir?
12-) Şahıs işletmeleri ihalelere katılabilir ve ihale açabilirmi? (Mesela bir ihalede ihaleye katılma şartlarında Sadece anonim veya limited şirketlerin başvurusu kabul edilir diye bir madde koyabilirmi?
13-) Sermaye arttırımları azami kaç ay veya kaç yıldır yani sermaye arttırımına gidildiğinde ne sürede bunu tamamlaması gerekiyor Örneğin bir Anonim şirket %10'u nunu halka arz ediyor bunu ne sürede tamamlaması gerekiyor bu hisselerin satımını ne kadar sürede bitirmesi gerekiyor.
14-) Elimdeki hisse senedini ne kadar süre tutabilirim..?
15-) Elimde bulunan hisse senedini satacağım zaman satacağım kişi veya kurumla bir pazarlık yapabilme şansım varmı.?
Cevaplar
1-)
2-)
3-)
4-)
5-)
6-)
7-)
8-)
9-)
10-)
11-)
12-)
13-)
14-)
15-)
Mesajı son düzenleyen Katsuz ( 14-05-08 - 13:18 ).
|