Ümraniye Çarşıdaki Züccaciye Diva
Ümraniye çarşıda DİVA diye bir zücaciyeye gittim, alışverişimi yaptım.Her şey iyi güzel hesap açtım falan alacağımı aldım vereceğim parayı verdim çıktım. Başka bir gün yine bir şey almak için bu mağazaya gittim etrafa bakınıyordum para ödemesi yapılan yerdeki masanın dibinde duran bir vazoya ayağım çattı ve düştü ki tam ortada duruyordu. Çiçeğinin kenarı çok az kırıldı almak zorundasınız dediler tamam dedim hiç ihtiyacım olmayan bir şey sonuçta bari biraz indirim yapın dedim yapmadılar taksitli fiyatıyla taksit yaptılar bende utandım aldım. Sonra olanları eşime anlattım aynı gün içinde eşimle mağazaya gittik hesabı kapatacağım dedi. Tüm borcu ödeyeceğiz bize ona göre bir indirim yapın dedik yapmadılar aksine konuşma tarzlarını görecektiniz. Kırmasaydı almak zorunda şimdi onu ödeyecek dediler ve daha neler neler bizim size ihtiyacımız yok zaten bir daha da buradan bir şey almayın falan biz şok olduk resmen. Bizde o ki öyle zamanı gelince öderiz o zaman dedik sonra arkamızdan yürüüüü demesinler mi bakın şaşırmayın bu tarzda konuşanlar bayan hem de başları kapalı tam tesettürlü yazık bende kapalıyım ama hiç yakıştıramadım demek ki o başörtü herkese layık değil neyse eşim çok sinirlendi ve size para vermem dedi ve çıktık. Aradan baya zaman geçti taksit günü birkaç gün geçmişti evi aradılar falan biz de ödemedik. Sonra yine aradılar kayınvalidem çıktı kadına olmadık ileri geri laflar ettiler ya 50 yaşında kadına sen geri zekalı sen bizin muhatabımız değilsin artık mahkemeyle görüşürsünüz de. Kaynanamda cevabını verdi. Telefonu kapadı. Söyler misiniz esnaf böylemi olmalı. Ticaret böylemi yapılır. Benim babam kayın pederim amcalarım hep ticaret işi yapıyor. Bide o kırılan vazonun aynısını başka yerde gördüm ve fiyatını sordum inanır mısınız tam yarı yarıya sizce ne demeli bunlara. (yazıklar olsun) Siz olsanız ne ederdiniz.
|