View Single Post
Eski 05-05-08, 14:08   #138 (permalink)
HaCKeW
Geçerken Uğradım

Giriş Tarihi: 14-01-2007
Rep Puanı: 32687
HaCKeW Rütbe: Artı 11HaCKeW Rütbe: Artı 11HaCKeW Rütbe: Artı 11HaCKeW Rütbe: Artı 11HaCKeW Rütbe: Artı 11HaCKeW Rütbe: Artı 11HaCKeW Rütbe: Artı 11HaCKeW Rütbe: Artı 11HaCKeW Rütbe: Artı 11HaCKeW Rütbe: Artı 11HaCKeW Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 343
Varsayılan C: Azerbaycan Hakkinda Merak Ettikleriniz

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Enz!m Mesajı Göster
Azerbaycan`da 3 cesit egitim alabilirsiniz.

1-) YOK tarafindan yollanarak ulkemiz tarafindan taninan bir lisans egitimi:

OSS sinavina girdikten sonra tercihlerde herhangi bir Azerbaycan universitesini tercih ederseniz ve kazanirsaniz YOK tarafindan taninan bir egitim alacaksiniz.Yani mezun oldugunuzda diplomaniz ulkemizde taninacak, askerliginizi kisa donem yapip devlet isinde calisabileceksiniz.

2-) YOK tarafindan yollanmayarak bir lisans egitimi :

Eger Turkiye`de OSS`ye girmeden geldiyseniz, OSS`ye giripte 185 olan lisans baraj puanini asmadiysaniz diplomaniz ulkemiz tarafindan taninmayacaktir.Diplomaninizin taninmamasi disinda universite egitimi alirken askerliginizi tecil ettiremeyeceksiniz, universite mezunu oldugunuz halde normal olarak askerlik yapacaksiniz, devlet isinde calisamayacaksiniz.Ayrica Azerbaycan`a YOK ile gelmis ogrencilerin yararlandigi kolayliklardan yararlanamayacaksiniz.(Multivize islemleri-Pasaport islemleri v.s.)

3-) YOK tarafindan yollanmayarak fakat 185 barajini gecerek bir lisans egitimi :

Eger OSS`de 185 barajini astiysaniz ancak okul puaninizla birlikte Azerbaycandaki bir universiteyi kazanamadiysaniz bu secenekle Azerbaycan`a geleceksiniz.Yine denkliginiz taninmayacak ancak baraji gectiginiz icin Ogrenci Dosyasi actirabileceksiniz.Bu dosya sayesinde YOK ile gelen Turk ogrencilerin yararlandiklari herseyden sizde yararlanabileceksiniz.(Multivize islemleri-Pasaport islemleri v.s.)

Yukarida yazmis oldugum maddelerden her biri herkesin kisiligine uyacaktir.Fakat belirtmem gereken onemli birsey var ki Azerbaycanda yasam artik cok zor.Eger Turkiye`deki gibi kampus yasamindan uzak bir egitim istiyorsaniz.Babanizin cok parasi varsa.(Ayda min 500$ ve uzeri ginderebilirse).Bol bol kufur etmeyi seviyorsaniz.Benim arkam saglam diplomam olsun gerisi kolay diyorsaniz.Azerbaycana gelebilirsiniz.

Akliniza takilan baska sorular varsa seve seve cevaplayabilirim.

AZERBAYCAN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BAKÜ AZERBAYCAN

Öğrenim Ücreti: Eğitim ücreti 800 ABD Dolarıdır.

Hazırlık Programı: Hazırlık eğitimi vardır. Hazırlık eğitimi ücreti 500 ABD Dolarıdır.

Yurt İmkanı: Üniversitede yurt imkanı vardır. Ücreti aylık 20 ABD Dolarıdır.

Kayıt İçin İstenen Belgeler:

1:Lise Diploması (İlgili Ülke Diline Çevrilecek)

2:ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi

3:Sağlık Raporu ve AİDS Testi (İlgili Ülke Diline Çevrilecek)

4:Pasaport Aslı ve Örneği

5:8 Adet Vesikalık Fotoğraf

6:İkametgah Belgesi

7:Nüfus Cüzdan Aslı ve Örneği

8ilekçe

(Ayrıntılı bilgiye üniversitenin telefon numarası ile ulaşabilirsiniz.)

İrtibat Telefonu:

Telefon: (00 99 412) 38 33 43

Faks: (00 99 412) 38 32 80

Azerbaycan teknik ile ilgili bu bilgilere ulaştım ve inş orada okumak istiyoruz ve tabiki merak ettiklerimiz var yurt ücreti 20 $ diyor mesela eğitimde 800 $ ama haftalık 500 $ lazım diyenlerde var anlayamadım ?
HaCKeW Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla