View Single Post
Eski 03-05-08, 14:18   #1 (permalink)
matbuat
Üye

Giriş Tarihi: 30-04-2008
Rep Puanı: 235459
matbuat Rütbe: Artı 11matbuat Rütbe: Artı 11matbuat Rütbe: Artı 11matbuat Rütbe: Artı 11matbuat Rütbe: Artı 11matbuat Rütbe: Artı 11matbuat Rütbe: Artı 11matbuat Rütbe: Artı 11matbuat Rütbe: Artı 11matbuat Rütbe: Artı 11matbuat Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 2362

Exclamation İnternet ortamında yapılan iş,ticaret?

çoğunuzun dikkatini çekmiştir gittigidiyor veya benzeri alışveriş siteleri.üyelik ve şartları da bir çoğunuz tarafından biliniyor zaten.şimdi ben size daha değişik ama yine aynı konuda birşeyler anlatacağım..

özel bir şirkette çalışıyorum ve sorumluluk alanımda basınla temas da olduğu için reklam ve pazarlama konusu dikkatimi çekti.GG gibi alışveriş siteleriyle zaten yakından ilgileniyordum.

benim demek istediğim...

GG gibi bir site A.Ş. bir şirket çatısı altında kurulabilirmi evet kurulabilir ve yönetimde biraz değişiklik yapılırsa çok müthiş kar sağlayan bir sisteme dönüşüyor.nasıl?

arkadaşlar yurtiçi ve yurtdışındaki birkaçbüyük firmayla görüştüm.bunların arasında çok büyük Rus firmaları da var.GG gibi bir site açıp sadece tek banner koysanız ( bir şirkete ait )

-üyeden komisyon almanıza gerek kalmıyor yani GG daki kuruş hesabı yok.
-listeleme,yayınlama ücreti almanıza da gerek yok.

üyeden her yıl için üyelik aidatı olarak 10 YTL alsanız yetiyor çünkü özellikle Rus firmaları GG un anasayfasının altında bulunan Garanti Bonus kısmı kadar reklama her ay 250 dolar ödüyor.yani Garantinin olduğu yerdeki 4 kısmı anasayfada ( üstte veya altta ) bulundurun her ay 1000 dolar.

GG un anasayfasının altında bulunan GittiGidiyor'un desteklediği siteler kısmında 5 site simi var.oraya reklam alın her ay toplam 1500 dolar.

en önemli kısmı...alışveriş sitenizde ünlü markaların taklitlerinin satılmasını yasaklayın,bunu iyi takip edin her ay bu markalardan 1000 dolar.yni sadece 5 markaya yasak uygulasanız 5.000 dolar.

üyelerden alacağınız yıllık 10 YTL aidat 1000 üyede 10.000 YTL yapar.üye bulamam diye düşünmeyin çünkü süperteklif gibi bir spam merkezinin bile 100.000 den fazla üyesi var.

can alıcı nokta..kredi kartıyla alışveriş yerine banka ve ptt ödeme sistemlerini tercih edin.inanın birçok insan sizi takdir edeck.

şimdi bu fikir saçmadır veya olur diyen arkadaşların da fikrini almak isterim.şunu da belirteyim reklam parası ve taklit ürün yasağı konusunda tek tek gerekli şahıslarla görüştüm.yani öğrendiğimi size sunuyorum.
matbuat çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla