View Single Post
Eski 30-04-08, 22:06   #103 (permalink)
rethua
Geçerken Uğradım

Giriş Tarihi: 15-03-2007
Yer: Sverige
Rep Puanı: 333860
rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 3361

Varsayılan C: Belcika Hakkinda Merak Ettikleriniz...

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen bursali1 Mesajı Göster
iyi hos guzel gorduklerini ve yasadiklarini yazmissin da belcikada kimi aile cocuklarini bile yabancilarla oynatmiyolar diyosun bende cocugumu oynatmam bak kardesim onlarin anasi kim ki danalari ne olsun pisligin birer parcalari hem niye turkler deyismek zorunda niye kimligimizden kisiligimizden cikalim onlar bize niye uymuyolarda biz onlara uyalim sen belcikada dogdugun icin bu sekilde konusuyosun ok iyileride var yok deyil ama gevurun en iyisi olusudur ben sevmiyorum biz turklerin hic birseylerine uyum saglayamazlar bunu sende biliyosun benim anlamadigim konu niye hep turkler deyismek zorunda onlarda deyismek icin bi sebep yok allaha sukur orfumuzu adetlerimizi biliyoruz ama simdiki nesiller okudugum kadar atalarindan utanir olmus sen avrupada deyilde turkiyenin bi koyunde yasasaydin boyle konusmazdin kusura bakma biraz sert olmus olabilirim sunuda soyliyeyim tabiki avrupada yasaman icin dillerini bileceksin onlarda bizim vatanimiza geldiklerinde ellerinde kendilerini anlata bilmek icin turce kitapcik var dimi eeeeeeeeeeeee herkez kendi topraginin efendisidir bu yuzden onlarda bize saygi duyacak dil bilmiyor ise vatandaslarimiz
Güzel demissin demeye ama söyle biseyde var,sen gavurun en iyisi ölüdür diye yaklaşırsan insanlara,zaten onlardan hiçbişey göremezsin.Ben isveç'te yaşıyorum.Burada türkleştirebildiğim isveçli arkadaşlarım bile var.Selamlaşmamız bile türkçe,hatta bizim yaptığımız gibi "merhaba naber" deyip öpüyolar birbirlerini.İnsanlara ne verirsen,aynısını geri alırsın bunu unutma.Yeri geldiğinde onlarda bana isveççe öğretiyo.

Günün birinde biyere giderken,yemek yemeye uğradık.Arkadaşın birinin parası yoktu,"ben alırım sana ya problem değil" falan dedim.Tabi alışık oldukları bişey değil bu isveçte.Aradan 1 hafta geçti,oda bana yemek ısmarladı.Üçün beşin hesabını yapmaz olduk,baya da samimi olduk.Bu eleman,türkçe öğrenmek için çalışmaya başladı biyandan,günün birinde de türkiyeye tatile getiricem.

Yani dediğim gibi,ne verirsen karşılık olarak aynısını alırsın.Bu insanlar sonradan açılan insanlar,önyargılı yaklaşırsan asla pozitif bi yaklaşım alamazsın.Ha resmi biyere gidersin "türk" derler problem çıkarırlar o ayrı.Ama zaten bunu yapmayan ülke yok.Bilmiyorum türkiyede oturum almaya calısan bi yabancınında neler cektiğini biliyomusun?Bizim ülkede de göçmen olarak yaşamak çok zor.

Bizim millette ırkçı oldukça."Gavur" deyip damgalayıp,sınıflayıp ona göre muamele ediyolar neticede.Tatil şehirleri hadi neyse,ama aynı şeyler türkiyede de var yani.Hatta şuandaki türk-kürt probleminin bile ana sebeplerinden birisi,devletin zamanındaki ırkçı tutumundan ve ayrımcılığından kaynaklanıyo bence.Yanlış anlaşılmasın,Atatürk'çü doğmuş büyümüş bi Türk evladıyım.

Şu da bi gerçekki,hangi ülke de yaşıyosan,o ülkenin kanunlarına göre yaşayıp,o ülkenin işleyişine ayak uydurmak zorundasın.Yani belçika'ya gidip "onlar bize uysun" dersen olmaz,ondan sonra kötü olan yine sen olursun.Bi avrupalı gelip Türkiye'de yaşasa ve "siz bana uyum gösterin,ben size niye uyum gösteriyim" dese linç ederler,kovulmadığı yer kalmaz valla Yabancı ülkede yaşamak için,örf adetini kaybetmek zorunda değilsin elbette.Ama çocuğunu bugun oynatmazsın yabancılarla,yaşı ilerlediğinde yine problem çekecek senin çocuğun olur.Netice olarak senin çocuğun Türkiye'de büyüyemeyecek zaten,ee ne olacak ozaman?Belçikada büyümüş bi Türk,ama ırkçı,kinci,belçikadan nefret eden birisi olarak büyüyecek belkide.Böylesi dahamı iyi sence?

Ben senin psikolojini anlıyorum,düşüncelerini anlıyorum.Ama okadar ırkçılık her ülkede var.Türkiye'de bile var,"o türkçe konuşsun banane" diye.Bizim memlekette avrupada olduğu gibi çok yabancı yaşasaydı,eminim yeri geldiğinde inanılmaz bi kaos çıkardı.İsveç mesela,ülkenin 5/1'i göçmen.Türkiyede toplasan 2 milyon yabancı yaşamıyodur,oyüzden ırkçılık duygularını kabartacak hiçbişey yok insanların.Gelipte türkçe konuşamayan okadar göze batmıyo,aa turist diye meraklarından dahada çok ilgileniyo bizim millet.Ama türkiyede 10-15 milyon yabancı yaşasaydı eğer,ozaman herşey çok daha farklı olurdu.
rethua çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla