View Single Post
Eski 26-04-08, 17:55   #1 (permalink)
EurecA
Üye

Giriş Tarihi: 23-04-2007
Rep Puanı: 1142979
EurecA Rütbe: Artı 11EurecA Rütbe: Artı 11EurecA Rütbe: Artı 11EurecA Rütbe: Artı 11EurecA Rütbe: Artı 11EurecA Rütbe: Artı 11EurecA Rütbe: Artı 11EurecA Rütbe: Artı 11EurecA Rütbe: Artı 11EurecA Rütbe: Artı 11EurecA Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 11446

Arkadaşlar Ben 2 yılldır Kıbrısda DAÜ üniversitesinde okuyorum.Burayı tercih etmemim önemli nedeni fiyatının ucuz sanmamdı.Ama burdaki barınma olanaklarını ve yurt fiyatlarını bilmiyordum.Okulun sitesinde gösterilen yurtların fiyatları ucuzgibi duruyor fakat hiç biri kalınacak yurtlar değil ve ayrıca sadece ilk senenizde bu yurtlarda kalabiliyorsunuz.Sonra fiyatı ortalama 3000$ olan yurtlarda kalmak zorunda kalıyorsunuz.Yani yurt ucakk bileti okul parası derken Türkiyede ki özel üniversitelerin fiyatından daha yüksek bir ücret ödemiş oluyorsunuz. Ayrıca burda ki hayat sartları hiçde iyi değil herşey çok pahalı ve çok monoton bir hayat var.Sosyal yaşam 0 gibi bir şey gezecek görülecek adam gibi bir yer yok.Eğer babanız trilyoner değilse burda hiç bir şey ypamazsınız kızlar barlar felan hepsi yalan ... Ayrıca okulda ilk senenizde 1 sene hazırlık okuyorsunuz (tabi 1 senede bitirebilirseniz) ve bildiğiniz ingilizce hazılıklara benzemiyor geçmek o kadar kolay değil hele de ingilizce altyapısınız yoksa sizin için çok sorun olabilir bazı arkadaşlarım bu hazırlık yüzünden okulu bıraktı ve yıllardır hazılrığı geçememiş arkadaşlar var (sayısı bir hayli fazla).Okuldaki genel eğitimde ingilizce. özel üniversitedir dersler kolaydır gibi bir genel görüş var hayır kesinlikle kolay değil hocaların hiç acıması yok müfredat çok ağır özellikle sayısal bölümlerde okulu normal zamanında tamamlamak çok zor zaten bir dersten kalınca okul direk uzuyor. Sonuç olarak demek istediğim şey ben yandım bari siz yanmayın . Bunları kesinlikle çok içtenlikle söylüyorum hayal kırıklığı yaşamanızı istemem.Başka Kıbrısla ilgili sorularınız olursa yanıtlayabilirim. iyi günler.

Mesajı son düzenleyen EurecA ( 27-04-08 - 13:47 ).
EurecA çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla