View Single Post
Eski 21-04-08, 18:14   #14 (permalink)
salihelektronik
Üye

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Yer: dünya adamı
Rep Puanı: 294126
salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 2965
Varsayılan C: Kanada Da EĞİtİm Ve YaŞam

ben demek istediğimi iyi anlatamadım o zaman iyice özetleyeyim şuydu iyi ünileri bitirmeleri yada imaj olarak onlardan düşükleri bitirdilerse notları iyi olsun bir yıldızteknikten derece beklemeyiz heralde ama balıkesir yada sakaryada okudun onuda iyi oku ben 90 derece yap demiyorum takıntısız okumaya çalış alttan alarak durumu kurtar okulu uzatma transkriplerde hepsi çıkıyor canada benimde hoşuma gidiyor bence gidilemeyecek ülke yoktur şahsım adına konuşuyorum çoğu ülkeyede giderim benim aklıma takılan sorun finans yani geçinmek bir ülkeye burdan hayallerle gidipte sürünmeyi de istemem merak etmeyin bütün dünyada parası olmayan sürünüyor onun için her zaman diyorum altınbileziği takın öyle gidin ya burada okuyun yada orada diploma geçermi die düşünüp durmayın okulu okurken sen o işi öğrendiysen boş boş okumadıysan gidersin dene kardeşim beni dersin yaparsın dediği işi babalar gibi adam düşünür bunda iş var canadalılar ile 1 yıl çalıştım müşterilerim de var adamlar hakkını yemez asla ve asla hatta bir mazimi anlatayım yer : Çayeli bakır maden işletmeleri tarih 2003 firmanın sahibi canadalılar mühendisler müdürler falan fişman ben stajyerim elektronik bölümde pastefill departmanının mainshow bozuldu hurdaya çıkardı bizim salak tekniker çok bilmişya mühendiste onu dinledi dedim ona ver onu bana lcd ekranını kullanırım monitor yaparım o yıllar lcd monitor olayıda yoktu sonra onunla uğraşırken baktım bunu yapabilirim arızasını buldum yaptım powerdan enerji verdim çalıştırdım sonra teknikere sordum abi bundan başka varmı var dedi depoda bozuk yenisinide ısmarlamışlar 9000$ onuda yaptım arızası yoktu düşünebiliyormusunuz salağın önde giden birisi contrastını tam açmış ve doğal olarak ekran sadece beyaz görünüyor ekran arızsı die atmışlar dierine bakırlı su girmişti bakırda iletken olduğundan kısa devre yapıp etrafta bazı transistör ve dirençleri haşlamıştı sonra bende uyanıklık yaptım bunların carismasını yerle bir etmek lazımdı çünkü unutmayın dev firmada çalışanlar hep çok çalışmış gibi görünmeye çalışırlar ama hiç bir iş yapmazlar firma büyük olduğundan kimse takipte edemez düşünün 1 km den büyüktü firmanın kurulu olduğu yer ve hep departman yemekhaneye araba ile giderdik hesaplayın küçük bir köy gibi çıktım bizim departmanın canadalı yüksek mühendise böyle böyle anlattım dinledi dinledi sonra elimi sıkıp tebrik etti adımı sordu söyledim yazdı not aldı sonra gittik birini taktık biri yedeğe kalktı madenin 1 dakika durması 250$ zarar ediyormuş yer altında açılan yerler pastefill sayesinde dolduruluyor o doldurmadan yeni yer kazılamıyor yani sistem durmuştu ödülüüm neydi biliyormusunuz o ay ben normalde stajyer parası alıyordum 120ytl o ay bana 1000ytl yattı ben bile şok oldum gittim mühendise dedim bu nasıl oldu die dediki duane berry (don bery)nin hediyesi bu dedi gittim bu sefer ben teşekkür ettim sonra üni ayağına bıraktık orayı bana askerliğimi yapıp gelmem istendi ama askere gittiğimiz yok maden de evime 1 km bile uzaklıkta değil bu işte canadalıların adaleti ha bu arada kendi güvenliğine önem vermezsen seni işten atar seni senden çok düşünür kesin bakalım ben belki ya don bery e derim beni canada ya götür götürürde biliyor beni nasıl çalıştığımı yada bizim robert jablonski var tutturuyo seni polonyaya götüreyim şuanda araştırmadayım açıkçası
salihelektronik çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla