Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen yNsr
mrb GoLdeM bende düşünüyorum bu aralar polonyada üniversite okumayi gerek maddi bakimdan olsun diqer sebeblerden olsun polonya aklıma yatan ülkeler arasinda  diğerleri bulgaristan belarus yada rusya sent peterburg ama polonya daha mantikli geliyor Ab üyesi yaşam ucuz buradan öyle görünüyor olabilir onun için orada okuyan arkadaslara iyice danışmak gerek giden pişmanmi ? erdemalp arkadasimiz saqoLsun yardımcı olmaya calişmiş bende bi iki soru zinciri sıralayayim bilenler yardımcı olsun
-eğitim kalitesi nasıl,
-yurtlar nasıL
-cok türk okuyormu,
-gelmeye karar versek işlem süreci nasıl işliyor
-son olrak lehce global alanda kuıllanım alani kısıtlı bi dil hatta kullanım alani olmayan bi dil demekde yanlış olmaz sanırım onun için öğrenim dili ingilizce olan üniversiteler varmi(ki muhakkak vardir), hangi bölümler var ?
-lehce bilmeden yaşamak mümkünmü
şimdilik aklimdan gecen soru paketi bu  bunlar hakkıdna bilgi verebilirsen benim gibi polonyada okumaya merakli olan kişilere faydasi dokunacaği kanısındayim
bu postu okuyan herkese vakit ayirip okuduqu için teşekkürler 
|
Bence yazdigin ulkeler arasinda Polonya en yuksek puani veririm. Bulgaristan hakkinda hic bir fikrim yok universite ucretleri nedir ne degildir! St Petersburg ciddi anlamda pahali bir sehir oldugunu biliyorum ama ingilizce dili olan bir universitede okuyup ayni zamanda ruscada ogrenirsen gelecek icin iyi olabilir. Belarus hakkinda bir cok bilgim var oda arkadaslarimin cogu belaruslu. baskenti olan minsk de ogretim dili ingilizce olan iyi universtiler mevcutmus ve yine gidip ayni zamanda ruscada ogrenebilecegin bir ulke. Cunku butun halki rusca konusuyor. Belarusca ikinci dil olarak ogreniliyor kendi aralarinda konusmuyorlar bile. Ayrica cok iyi fiyatlarada universite bulabilrisin tahminimce yillik 2000 dolar civari.
Polonya ya gelirsek, avrupa birligi ulkesi olmasi ve dogu avrupa ulkeleri arasinda en iyi durumdaki ulkeler arasinda. Turkiyede yasadigin parayla rahatlikla yasayabilecegin bir ulke.
sorularina gelince;
-egitim kalitesi dogal olarak her universiteden universiteye degisiyor, Iyi universiteler genel olarak varsovada bulunuyor. Zaten burada bizdeki gibi kampus universitesi cok fazla yok. Yani ekonomi universitesi, tip universitesi, edebiyat universitesi gibi ayrilmis durumda bu yuzden tek bir yonde egitim verdiklerinden goreceli olarak uygun fiyatlara iyi egitim veren universiteler bulabilirsin.
-yurtlar dan kendi acimdan ben cok memnunum. Yurtlarda degisiyordur dogal olarak ama mesela ben yurdumda 3 kisi kaliyorum. Aylik turk parasi ile 125 ytl civari oduyorum. Ama turkiyede 400 ytl ye esdeger bir yurt bulamam sanirim.
- Varsovada nasildir bilmiyorum ama benim yasadgiim sehirde (Bialystok) 50 kisiyi gecmez sanirim turk sayisi, daha cok estonya, belarus, litvanya, norvec, italyan, ispanyol, portekizli ogrenciler cok fazla. Bunlar erasmus olarak soylemiyorum. Normal olarak okumaya gelen olarak soyluyorum.
- her bolum icin egitim dili ingilizce olan universite ve departman bulabilirsin. (Cok spesifik bolumler disinda)
-Lehce bilmeden 7 aydir yasiyorum. Yani yasamak mumkun.