View Single Post
Eski 14-04-08, 02:48   #25 (permalink)
frtn09
Yabancı

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Rep Puanı: 2375
frtn09 Rütbe: Artı 11frtn09 Rütbe: Artı 11frtn09 Rütbe: Artı 11frtn09 Rütbe: Artı 11frtn09 Rütbe: Artı 11frtn09 Rütbe: Artı 11frtn09 Rütbe: Artı 11frtn09 Rütbe: Artı 11frtn09 Rütbe: Artı 11frtn09 Rütbe: Artı 11frtn09 Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0
Varsayılan C: Kıl Dönmesi (Pilonidal sinüs) Tecrübe ve öneriler

ben bu ameliyatı 5-6 yıl önce 2 defa oldum. açık ameliyatlardı. 1nci ameliyatın iyileşmesine yakın tekrar nüks etti. hatta doktorumu pansuman odasına çağırtıp baktırdım ve o arada bile narkozsuz küçük bi mudahele yaptı ama adeta kazıdı. ve tekrar ameliyat dedi.
poponuzun sol ve sağ lobuna bant yapıştırıp sedye altına sabitliyorlar. kabak çiçeği gibi açılıyorsunuz ve ruhunuzu doktora emanet ediyorsunz...
hatta espri yapıyorsunuz " hipokrat yemini olmayanlar çıksın lütfen"
hemşireler kıkır kıkır gülüyorlar...
doktorum kuyruk sokumundaki kıl dönmesinini nedenini genetik olarak yorumlamıştı. ben, kayak yaparken popo üstü düştüm ondan sonra oldu dedim. ama o budurumun daha öncesi olduğunu, anne karnından geldiğini, kuyruk sokumu bölgesinde bu gibi durumlarda kıl, dış yada tırnak oluşabileceğini söylemişti. bende bunu söyle yorumluyorum; genetik olarak vücudun başka yerinde oluşması gereken bir dokunun risk oranı yüksek olan tam ara bölgede kuyruk sokumunda oluşması, zaten vücudun daha alengili bir bölgesi yok.

ameliyatlar basitti, bende dikiş hortum vb yoktu. 1 ay kada bir sürede iyileşiyor yara. pansumanı yapan arkadaş dikkat etmemi söylemişti tüyleri almak bakımından ama, ben bugüne kadar o bölgede tüy operasyonu yapmadım, traş etmedim. bana traş edilip cilde sıfır olan bir tüyün, cilt altına doğru dönmesi daha kolay gibi geliyor, uzun tüyden bi zarar gelmez gibi geliyor. sadece normal kişisel bakım, temizlik yaptım...

Mesajı son düzenleyen frtn09 ( 14-04-08 - 02:57 ).
frtn09 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla