View Single Post
Eski 13-04-08, 04:17   #3 (permalink)
rethua
Geçerken Uğradım

Giriş Tarihi: 15-03-2007
Yer: Sverige
Rep Puanı: 236262
rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 2380
Varsayılan C: finlandiya oturum izni

2 ay once gelmedin diyemi sana dargin esin ben anlamadim tam?Konsolosluga oturum izni ilemi basvurdun yoksa oturum izni icinmi basvurdun?

2 ay once zaten evlendiginde,zart diye finlandiyaya gitme hakkin olmuyoki?Esin kendini orada evli diye kayit ettiriyor,sonra sen burda mulakata giriyosun vesaire.Oturma iznini alinca yada vizen olunca finlandiyaya gidebilirsin ancak,bu durumda esin neden dargin ben onu anlamadim.Yani 2 ay once evlendiginde zaten gidebilme hakkin olmuyo hemen oyle.

Onun disinda,oturum 3-6 ay arasinda degisebiliyo duruma gore.Esinle senin durumun daha cok onemli.Ayrica ayrilirsaniz tabiki oturum izni falan alamazsin.Hadi diyelim kazara aldin,ulkeye geldiginde nerede yasayacaksin?Nerede kalacaksin?Ne is yapacaksin?
Dil bilmeden finlandiyada is bulman cok zor.Bulsan bile ancak turk pizzaci,kebapcilarinda falan olur onlarda olu fiyatina isci calistirirlar.Esinle arani duzeltmeni ve bu vize olayini iyi arastirmanizi tavsiye ediyorum ben sana.Konsoloslugu ara bu isin asamalari nedir diye sor,ben suanda neicin bekliyorum,mulakatmi olacak de sor.Esin gocmen dairesini arasin sorsun yani.
rethua çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla