View Single Post
Eski 12-04-08, 13:24   #21 (permalink)
tenekecezve
Yabancı

Giriş Tarihi: 21-02-2006
Rep Puanı: 2375
tenekecezve Rütbe: Artı 11tenekecezve Rütbe: Artı 11tenekecezve Rütbe: Artı 11tenekecezve Rütbe: Artı 11tenekecezve Rütbe: Artı 11tenekecezve Rütbe: Artı 11tenekecezve Rütbe: Artı 11tenekecezve Rütbe: Artı 11tenekecezve Rütbe: Artı 11tenekecezve Rütbe: Artı 11tenekecezve Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0

Varsayılan C: Kıl Dönmesi (Pilonidal sinüs) Tecrübe ve öneriler

Bende 4 gün sonra ameliyat olacağım. Okuduklarımı, araştırdıklarımı, bildiklerimi paylaşmak istedim.

Benim durumum daha çok yeni. İlk belirti gösterdiğinde şişlik ve kaşıntı ile başladı bir iki gün sonra şişlik artmaya ve ağrı fazlalaşmaya başladı. En son zamandaki iki gün ayağımı kaldıramayacak derecede ağrı olmuştu ki iç çamaşırımda büyükçe bir sanatsal eser bırakarak acılarıma son verdi ama herşey burada bitmemişti. O büyük ağrılar sonucunda doktordan randevu almıştım. Ufacık bir sivilce görünümü kalmasına rağmen almış bulunduğum randevu üzerine doktora gitmiş bulundum. Bana "geçmiş bu merhem vereyim geçer" demesini beklerken bakar bakmaz "ameliyat" demez mi!!! Lisede apandist ameliyatı olduğumdan ne zahmetli bir durum olduğunu çok iyi biliyorum ve doktorun çok rahat birşekilde "ameliyat" demesi ile birlikte ben hani o çizgi filmlerdeki şimşek ve kuşları başımın çevresinde gördüm!!! Zaten doktora k.çınızı açıyorsunuz ve o beyaz eldivenleri giyip teninize dokunduğunda nasıl bir ürperti oluşuyor olan bilir üstüne onun çok rahat söylediği "ameliyat" kelimesi üzre ben oracıkta yıkıldım

Ama o kadar çabuk elimden kurtulamazsın dermişçesine verdiği ve sabah akşam kalçamın bir sağ lobundan bir sol lobundan yiyeceğim 12 iğne (antibiyotik bütün vücudu ağrıtarak yayılıyor) ve 3 saatte bir alacağım antibiyotik haplarla eski acısına şükredeceğim bir hafta geçirmem ile ameliyat olmakla olmamak arası çok gidip geldim. Bu dönemde internette ve olayı yaşayanlarla yaptığım sohbetlerle bir takım bilgilere ulaştım.

Öncelikle kuyruk sokumunda bulunan bu kıl dönmesi bildiğiniz yüzde kolda bacakta bulunan kıl dönmesi ile aynı durum değil. Yüzde vs. oluşan kıldönmesi basit anlatımla deri dışına çıkamayan kılın deri içinden büyümesi ve büyürken orada iltihap yapması sonucunda oluşan sivilcenin hafif büyükçesi diye tabir edilebilecek bir durum ve tedavisi benim gibi acıya günlerce katlanmak yerine bir kerede tek acıyla atlatmayı tercih eden biriyseniz iğne ve ya cımbız yardımı ile "pıt" diye kurtulabileceğiniz bir durum.

Gelelim bizim sokum kıl dönmemize Bu durum bazı arkadaşlarımızın da dediği gibi sırttan saçtan ordan buradan gelen bir kılın, tahminimce herkeste bulunan ve sinüs denilen kuyruk sokumu bölgesinde bulunan delikten birisine girip orada basit anlatımla çimlenmesi ve içe doğru büyümesi sonucunda oluşan ve ilerledikçe acıyla büyüyen bir iltihab oluşturan, bu iltihabın patlaması sonucunda geçici bir rahatlama sağlayan, fakat olmadık zamanda olmadık yerde tekrar nüksetme olasılığı yüksek durumlar oluşturan dengesiz bir durum.

E şimdi diyeceksiniz ki ameliyatın da tekrar nüksetme durumu var, ameliyat olmadan iltihap patlatma ile de tekrar nüksediyor bu riske değer mi? Evet ben bu söylem içerisinde çok gidip geldim ama bu durumun ameliyatsız çaresi olmadığını (fakat birazdan ameliyatsız geçen bir durumdan bahsedeceğim) öğrendiğimden ve erken çözüm bulunmada eninde sonunda olacağınız bu ameliyatın daha hafif atlatıldığını öğrendiğimden (sonda iyileşme süreci vb. zahmetler) ve ameliyat için müsait bir zamanda olduğumdan ameliyat kararını aldım.

Şimdide bu durumu bizzat yaşayan arkadaşımın söylediğini aktaracağım. Aynı yerde aynı bölgede aynı durumun nüksettiğini farkedinca bu arkadaşım eskiler bilir düşüncesi ile Nene sine durumu söylüyor. Nenesi hemen doktor edası ile oraya bir lokum yaparız birşeyin kalmaz diyor. Evet yanlış duymadınız bildiğiniz sade lokum. Hafif çiğniyorsunuz ve malum bölgeye koyup kapatıyorsunuz. Bir iki gün bu işlemi yaptıktan sonra akıntı ile birlikte bu illetten kurtuluyorsunuz. Tabi kurtuluş evresi biraz daha zahmetli. Lokumun yumuşattığı bölgeyi sivilce sıkar gibi ama daha geniş alanlardan toplayarak sıkmanız gerekiyor. 3 sene önce yaptığı bu işlem sonucunda daha hiçbir ağrısı olmamış. Bana ilk anlattığında -ki o da durumun kıldönmesi olduğunu bilmiyormuş- hadi canım falan olmama rağmen eskiden ameliyat mı vardı millet nasıl geçiriyordu bu durumu teorisi ile çözüm olabilecek bir durum olduğu aklıma yattı ama denediniz mi derseniz hayır denemedim

Evet şöyle toparlarsak erken teşhisin tedavi süresinin daha hafif düzeyde atlatılmasına sebep olduğu, ameliyatsız çözümünün bulunmadığı -istisnalar kaideyi bozmaz- ameliyat sonucu tekrar nüksetme ihtimalinin de olduğu isim olarak küçük gibi görünen ama çekenin bildiği acı dolu bir sürecinin olduğu amiyane tabirle sağı solu belli olmayan dengesiz bir illet bu KIL DÖNMESİ...
tenekecezve çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla