View Single Post
Eski 12-04-08, 08:03   #1 (permalink)
GoL11
Meraklı

Giriş Tarihi: 18-08-2005
Yer: ████████████
Rep Puanı: 137257
GoL11 Rütbe: Artı 11GoL11 Rütbe: Artı 11GoL11 Rütbe: Artı 11GoL11 Rütbe: Artı 11GoL11 Rütbe: Artı 11GoL11 Rütbe: Artı 11GoL11 Rütbe: Artı 11GoL11 Rütbe: Artı 11GoL11 Rütbe: Artı 11GoL11 Rütbe: Artı 11GoL11 Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 1410
65 Lefke Avrupa Üniversitesi'nde Öğretim Üyeleri Tarafından Süresiz Grev Başlatıldı..!

KTOEÖS’e üye olan akademik personel, yazılı yapılan toplu sözleşme talebine LAÜ Müteveli heyetinin olumsuz yaklaşması üzerine büyük bir kararlılıkla 46 üyesi ile birlikte süresiz grev sürecini başlatmıştır.

7 Nisan 2008 Pazartesi günü okulun önünde pankart açarak süresiz grevi başlatan üye Öğretim Görevlileri ve Sendika Yönetim Kurulu üyelerimiz polis şiddetine maruz kalmıştır.

Daha önceki uyarı grevlerinin yapıldığı üniversite önünde yine pankartlar asılarak grev başlatıldığı sırada , onlarca polis grev yapanların üzerine fiili saldırıda bulunmuştur.

Arbede sırasında yere düşen başkanımız Adnan Eraslan elden ayaktan sürüklenerek ve sürüklenme sırasında kasıtlı olarak tekmelenerek polis otosuna zorla sokulmuş ve tutuklanmıştır.

Başkanı kurtarmaya çalışan diğer üye ve Yönetim Kurulu üyelerimiz de tartaklanmıştır.

Tutuklandıktan sonra Başkandan uzun süre haber alınamamış, nerede olduğu çok uzun bir süre sonra ancak avukat sayesinde öğrenilebilmiştir.

Darp edilen Adnan Eraslan, sağlık kontrolü yapılmasını istemesine rağmen önce hastaneye götürülmek istenmemiş, avukatımızın yazılı talebi ile hastaneye götürüldükten sonra da çocuk doktoru tarafından sadece gözle yüzeysel muayene edilerek taburcu edilmiştir.

Başkanımız bir gün sonra gittiği doktordan darp edildiğini ortaya çıkaran raporu almıştır.

Bu olay Kıbrıs Türk demokrasisi adına bir kara leke , kendisini sosyalistim ve emeği savunuyorum diyen hükümetin ise kara bir sicilidir.

LAÜ de başlatılan süreç çalışanlara iş ve maaş güvencesini ellerinden alarak onları köleleştirmek isteyenlere dur deme sürecidir.

KTOEÖS’e güvenerek her türlü baskıya rağmen örgütlenmeyi seçen üyelerimizi kucaklayacak ve kazanıncaya kadarda mücadeleye devam edecektir.
GoL11 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla