View Single Post
Eski 08-04-08, 18:28   #14 (permalink)
rethua
Geçerken Uğradım

Giriş Tarihi: 15-03-2007
Yer: Sverige
Rep Puanı: 236262
rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11rethua Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 2380
Varsayılan C: Morocco (fas)

salih cok guzel yazmissin,ve dogrulari yazmissin.isin acikcasi,buradaki(isvec) araplar bile boyle.Gelip buraya "dini baskidayiz" diye goc ediyolar,isvecte her ulkeye adam basina AB'den 5000$ gibi bi para aldigi icin halen goc almaya devam ediyor.Suanda somali ve zambia dan gelenler cok fazla.

Burada encok calisanlardan bi tanesi turkler.Extra calisip isini dogru duzgun yapanlarda turkler.Ha kotusude var tabi,devlet yardimi alip aile pizzacisinin yaninda calisanlar falan ama,genel olarak turkler oldukca caliskan burda.
Ama araplara bakarsak,adamlar issizlik maasini alip yatiyolar,sonra o paralarida dandik bi pubda kumara yatiriyolar.Dogru duzgun adam akilli is edinip calisanlar cok az,araplarda.Iranlilar ve Suriyeliler fena degil yine.Yalniz arap,somali,zambia dedimmi kimse sevmiyo burda.Butun musluman imajini zedeliyo adamlar,islam dinini cok kuralci,kendini sartlayan bi din olarak gosteriyolar insanlara,buradakilerde tamamen yanlis taniyolar.

Tanisali 2 hafta olan ve samimi oldugum 2 tane isvecli arkadasimla bigun yemek yemeye gittik.Neyse bunlar yemek aldilar,bende gidip tavukburger aldim.Gerci tavuk disinda dana eti olan burgerler falanda vardi ama o an canim istemedi,sora bi geyik dondu ortada,domuz eti yememek icinmi tavuk aldin falan diye.Dedim hem sevmiyorum domuz etini hemde ben muslumanim dedim.Cocuklar inanmadi benim musluman olduguma.Bende dedim musluman olmak icin illa sakal birakip,kendini hersey hakkinda sinirlamana gerek yok,biz turkiyede muslumanligi en medeni sekilde yasiyoruz,herkesin din anlayisi kendine,zorlama yok dedim.
Gelen cevap ise gayet sasirtici idi "biz genelde araplarla kulturunuz ayni saniyoduk,hede hodo"

Olabiliyo yani boyle seyler,ki imaji cok zedeliyo araplar burada,ayrica "müslüman olmayan bir kişi eğer bir arap ülkesine gitsin hayatı boyunca bir daha müslüman olmaz" cok dogru bi laf bencede.
rethua çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla