Degerli ögretmen arkadaşlarım. oglum 3.sınıf öğrencisidir. Matematik dersinde öğretmeni şöyle bir soru sormuş:: 5-6-3-8-4 rakamlarını birer kez kullanmak koşulu ile kaç tane 5 basmaklı değişik sayı yazılabilir. soru bu.ben oglumu ders çalıştırırken her rakamın altına 1,2,3,4,5 diye sayılar yazdırdım ve bu yazdırdıgım sayıları birbirleriyle çarptım ve sonuca ulaştım...Fakat okul öğretmenimiz şu şekilde sonuca ulaşmış: aynı bizim gibi bu sayıların altına rakamları 1,2,3,4,5, diye yazdırmış ve bunları birbirleriyle toplayarak sonuca ulaşmış. öğretmenin yaptığı şekilde sorunun vcevabı şu :15 değişik sayı yazılabilir. bizim yaptığımız (çarparak) şekilde : 120 değişik sayı yazılabilir.ben kaynak olarak bir kaç tane kitapdan yararlandım.elbette öğretmenimizin dediği gibi yapacaz ama o da bir insan bazen karıştırabilir...
sizden öğrenmek istediğim şu,acaba yukarda yazdığım soru nasıl çözülür ? Muhtemelen öğretmenimiz karıştırmışmı?çocoğuma hangisinin doğru olduğunu söyleyeyim( şu an bana güvenmiyor artıuk

) eğer öğretmenimiz karıştırdı ise öğretmene bu durumdan haberdar edeyimmi.
sayguılarımla....