View Single Post
Eski 01-04-08, 22:46   #16 (permalink)
corei7
Yabancı

Giriş Tarihi: 31-03-2008
Rep Puanı: 2375
corei7 Rütbe: Artı 11corei7 Rütbe: Artı 11corei7 Rütbe: Artı 11corei7 Rütbe: Artı 11corei7 Rütbe: Artı 11corei7 Rütbe: Artı 11corei7 Rütbe: Artı 11corei7 Rütbe: Artı 11corei7 Rütbe: Artı 11corei7 Rütbe: Artı 11corei7 Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0

Varsayılan C: Yüzümdeki Kırmızılık.Aynı Utanınca Olanlardan..

mehaba arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum uzun süre bu konuda kimseye açılamdım hatta bunun bir sorun olduğunu bile kbullenmedim ama bukadar beklemekle hata yaptığımı anladım.Bu bir sorun ve herkesin başına gelebilir herşeyin bir çözümü olmalıdır dedim ve araştırdım.Önce zor olsada aileme açıldım ilbaşlarda anlamakta yada anlam vermekte zorlandılar(başına gelmeyen bilmez)takma kafana bak o böyle, bak şu şöyle gibi moral vermeye çlıştılar ama sonra onlarda gördü ve inandı.sıradan bir insan için normal (sosyal) bir ortamda kızarmaya başlıyorum.
hemen bu sorunun neyden kaynaklandığını nasıl çözüleceğini araştırmaya başladım ve gördümki benem gibi sorunu olan birçok kişi varmış aslında bu bana moral verdi buda psikolojimin bozuk olduğunu gösterir.yani bu sorun insanı o kadar çok alanda etkiliyorki....
bu sorunun genel adı SOSYAL FOBİ . Bu çözülemeyecek bir sorun değil ben çeşitli doktorlara gittim sorunun kalbimde olduğunu falan düşündüm ama öylebir sorunum yokmuşyani kalp ciğer falan sapasağlam.öyleyse nerdeydi bu sorun.Bunun için 2 seçenek çıkartabildim karşıma

1.psikıyatri-psikoloğa gidip sosyal fobi tedavisi görmek. size iki ilaç vericektir DİDERAL ve PAXİL (ben şu an bunu deniyorum henüz bir hafta oldu)
2.ETS clips ameliyatı-Endoskopik video kamera yardımıyla göğüs boşluğuna girilerek terlemeyi ayarlayan sempatik sinirin belirli bölgesine titanyum klips konulması işlemidir.Bu operasyonda yüz cildi kan damarlarında ani genişlemeye yol açan sempatik sistem uyarısı engellenir. Yüz terlemesine neden olan sinirlerde aynıdır.(bu operasyonda başarı ornı %95 civarındadır)

Bana 2. yol daha jızlı bir çözümmüş gibi geldi ama nedense gittiğim doktorlar bu ameliyattan bahsettiğimde tavsiye etmediler (bu ameliyat yöntemini internetten öğrendiğimi söyleyince pek olumlu bakmadılar) psikoloğu tavsiye ettiler.Ben şu an ilaç tedavisine devam ediyorum ama eğer bi sonuç alamazsam ameliyatı denicem çünkü bu sorunla daha fazla yaşamak istemiyorum.soru sormak isteyen olursa buraya yazsın lütfen
corei7 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla