View Single Post
Eski 18-03-08, 01:31   #14 (permalink)
_J_
Uefa&Super Cup Winner

Giriş Tarihi: 02-03-2005
Rep Puanı: 81154
_J_ Rütbe: Artı 11_J_ Rütbe: Artı 11_J_ Rütbe: Artı 11_J_ Rütbe: Artı 11_J_ Rütbe: Artı 11_J_ Rütbe: Artı 11_J_ Rütbe: Artı 11_J_ Rütbe: Artı 11_J_ Rütbe: Artı 11_J_ Rütbe: Artı 11_J_ Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 867

Varsayılan C: Kıl Dönmesi (Pilonidal sinüs) Tecrübe ve öneriler

arkadaşım ben 2-3 sene çektim sonunda gittim ameliyat oldum. korkulacak hiç bir şey yok bu günkü aklım olsa farkettiğim gün gider ameliyat olurdum. topu topu 15 gün istirahat ediyorsun . kendine 15 gün izin ver git ameliyatını ol "dünya varmış" de. ben doku kaydırma yöntemiyle ameliyat oldum 29 tane dikişim vardı ama Allah biliyo ameliyatta ve sonrası çektiğim hiç bir ağrı ameliyat olmadan önceki ağrım kadar değildi. sadece yaranın içine bırakılan pis kanı tahliye eden hortum çıkartılırken canın yanar başkada ah vah edecek bi acı çekmezsin. öyle utanacak sıkılacak bi durumda yok. zaten önlükle girdiğin ameliyattan anadan doğma çıkınca , başındada 10 kişilik bi doktor asistan hemşire gurubu olunca filim orda kopuyo hiç bi şeyi sallamıyosun . şaka bi yana sakın utanıp sıkılma eninde sonunda o önlüğü giyeceksin o masaya yatacaksın bundan kurtuluşun yokkk ne kadar erken olursa n o kadar hafif atlatırsın.
ameliyatta lokal anestezi belden iğne vuruyolar ben iğne vurduklarını bile hissetmedim
ameliyat sonrası idrara çıkamazsan sonda takıyolar (Allahtan öyle bişe olmadı)
anestezinin etkisi geçerken hafif hafif belin ağrımaya başlar bacaktan bi ağrı kesici yersin ağrın kalmaz
10 gün boyunca her gün pansuman yapılır hiç acı hissetmezsin
dikişlerin alınması acı vermez (benden 29 tane dikiş alındı çıtım çıkmadı)

acı hissedeceğin 2 yer var
1-amleyat öncesi serum yolu açarken
2- hortumu çıkartırken(sesim çıkmadı ama gözümden yaş geldi )

Mesajı son düzenleyen _J_ ( 18-03-08 - 01:40 ).
_J_ çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla