View Single Post
Eski 16-03-08, 23:51   #4 (permalink)
memospinoz
Yabancı

Giriş Tarihi: 13-03-2008
Rep Puanı: 124513
memospinoz Rütbe: Artı 11memospinoz Rütbe: Artı 11memospinoz Rütbe: Artı 11memospinoz Rütbe: Artı 11memospinoz Rütbe: Artı 11memospinoz Rütbe: Artı 11memospinoz Rütbe: Artı 11memospinoz Rütbe: Artı 11memospinoz Rütbe: Artı 11memospinoz Rütbe: Artı 11memospinoz Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0
Varsayılan C: Su kaplumbağanın yardıma ihtiyacı var

Merhaba dostum.
Kaplumbağa vitaminleri var.Onlardan verirsen iyileşmesini hızlandırır.Veterinerin vereceği ilacın yanında bir tamamlayıcı-destekleyici işlevi görür.Bu vitamin ayrıca kaplumbağanın kabuğunun sertleşmesine ve metabolizmasının iyi işlemesine de yardımcı olur.Yabancı markalar tercihim.Reklam olmasın diye söylemiyorum.
Ama bulamazsan yerli marka da olur tabii.Hem daha ucuz.Ama aynı etkiyi göstermez.Çünkü içeriği ve dozu biraz farklı.

Bir de su kaplumbağaları Gammarus diye bilinen bir tür karidesi çok severler.Bulabilirsen dondurulmuş veya kurutulmuş alıp verebilirsin.
Çok severler.Özel kaplumbağa yamleri var onlardan da verebilirsin bunlar genelde stick şeklinde olurlar.Renkleri de genellikle yeşildir.
Son olarak onu dar bir yerde besliyorsan tavsiye etmem.Orta boy bir akvaryum hatta yanında bir hemcinsi ile daha mutlu olur.Akvaryum yerine sürüngenler için özel olarak tasarlanan teraryumlardan da kullanabilirsin.Mutlaka suyun üstünde dinlenebileceği bir alan olmalı ada şeklinde.
Bazı kişiler kaplumbağalarına kıyma,tavuk eti vs. veriyorlar.Bunlar onun için doğal olmadığı ve aşırı protein içerdiği için tavsiye etmiyorum.

Kaplumbağana acil şifalar dilerim.
memospinoz çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla