C: Edİrne Kizteknİk Anadolu Meslek Ve Meslek Lİsesİ
DUYURULAR
2007 – 2008 Öğretim yılından itibaren okulumuz pilot okul olarak seçilmiştir. Bu uygulama ile;
Öğrencilere bilgi ekonomisini ve hayat boyu öğrenim için gerekli temel becerileri kazandıracak genel mesleki ve teknik orta öğretim programlarını geliştirmek
Modüler öğretim yönteminin ve eğitimde teknolojinin kullanılması
Mesleki - Teknik orta öğretim sürecinin ağırlık kazanacağı bir orta öğretim sisteminin geliştirilmesi
Eğitim kurumlarımızda eğitimde kalitenin artırılması
Gençlere hayat boyu öğrenme temel becerilerinin kazandırılması amaçlanmıştır.
Bu amaçla; Anadolu Kız Teknik, Kız Teknik, Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi olarak ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunacak, yeniliklere ve rekabete açık, ekonomiye katma değer sunacak yeterliliklere sahip insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdamı, tüm bireyler için hayat boyu öğrenme bilincinin geliştirilmesi, istihdamda bulunanların yeni teknolojiye uyumlarının sağlanması, eğitim-insan gücü – istihdam dengesinin oluşmasının desteklenmesi, nitelikli iyi bir mesleki ve teknik eğitim hizmeti sunmak için okul olarak çalışmaktayız.
8 Alan 16 dalda 1578 öğrencimiz eğitim görüyor. Gelişmiş ülkelerde meslek liselerinin oranı genel liselere göre daha fazla, ama ülkemizde bu oran tam tersine işliyor. Ancak okul idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin gayretleriyle bu eğitim yılında 600 ün üzerinde öğrencinin okulumuza kayıt yaptırmış olması meslek liselerinin öneminin anlaşıldığını gösteriyor.
Liselerde mezun olan öğrencilerin ancak %8nin üniversitelere girme şansı olduğu göz önüne aldığımızda meslek liselerinin önemi kendiliğinden ortaya çıkar. Teknolojinin her alanında hızla geliştiği dünyamızda gelişen ülkelerin mesleki eğitime önem verdikleri görülmektedir. Günümüzde gelişen teknolojiyi kullanarak, kaliteli ve maliyetlerde üretim yapmak için alanında iyi yetiştirilmiş nitelikli insan gücü büyük önem arz etmektedir.
Okulumuz 2 ve 4 yıllık üniversitelere her yıl değişik dallarda öğrenci göndermekte olup mezun olan öğrencilerimiz ilimizde ve diğer yakın illerde istihdamı sağlanmaktadır. Bu da okulumuzun veliler ve öğrenciler tarafından tercih edilmesinin nedenidir.
|