Ödevim hakkında Yardım PLSS
Ya hoca Fas Mutfağı hakkında detaylı bilgi istedi ben biraz arastrdm fakat bütün sitelerde hep aynı yazı var baya detaylı bilgi lazım yardımcı olrsanız çok makbule gecer.Konuyuda yanlıs yere acmıs olabilrm bunun icin özür dilerim fakat aradım Ödevler ile ilgili konu bulamadım ...size bulduğum makalenin birazını yazayım bunun dısında ne var ne yok lazım Lütfen Yardımmm!!!
MAKALE:Kuzeybatı Afrika'da yer alan Fas'ın mutfağı gerek çeşni gerekse çeşit açısından çok zengin, kendine özgü ve rafinedir. Taze ve kuru meyvelerin büyük bir özenle kullanıldığı Fas Mutfağı şekerle tuzun karıştığı nadir lezzetlerden biridir.
Fas Mutfağı genelde ete, balığa ve sebzeye dayanır. Et olarak kuzu, koyun, tavuk ve güvercin eti tüketilir. Hem Akdeniz hem de Atlantik Okyanusu'na 2000 km. kıyısı olan Fas'ta balık ve deniz ürünleri de çok değişik şekillerde hazırlanarak tüketilir. Tavada, ızgarada, fırında ve tencerede değişik tekniklerle pişirilen balık ve ve deniz ürünleriyle kuskus* da yapılır. Bu balıklı kuskus Kuzeybatı Afrika Ülkelerinde yalnızca Fas'ta yapılır. Yukarıda da belirttiğim gibi, Faslılar kuzu ve koyun etini, tavuk etini taze ve kuru meyvelerle pişirir. Bu yemeklere şeker de ilave edilir. Taze meyve olarak en çok ayva kullanılır. Çok kullanılan kuru meyveler ise kara erik kurusu ve kuru üzümdür. Kara erikli tavuk veya kuru üzümlü kuskus Faslıların en lezzetli yemeklerindedir. Fas'ta en az 6-7 değişik şekilde kuskus yapılır. Kuzu etli, tavuk etli, sebzeli ve tabii kuru üzüm ve tarçınla yapılan tatlı kuskus gibi.
BUNUN BİRAZ DAHA DEVAMI VAR BUNUN DISINDA OLAN BİLGİLER LAZIM!!!
Şimdiden Teşeekkrüler Yardımlarınız icin.....
|