View Single Post
Eski 23-02-08, 11:44   #2 (permalink)
AfetResaN
Üye

Giriş Tarihi: 18-02-2008
Yer: Istanbul
Rep Puanı: 518122
AfetResaN Rütbe: Artı 11AfetResaN Rütbe: Artı 11AfetResaN Rütbe: Artı 11AfetResaN Rütbe: Artı 11AfetResaN Rütbe: Artı 11AfetResaN Rütbe: Artı 11AfetResaN Rütbe: Artı 11AfetResaN Rütbe: Artı 11AfetResaN Rütbe: Artı 11AfetResaN Rütbe: Artı 11AfetResaN Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 5188
Varsayılan C: IMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Elektronik Bölümü

Bölüm Genel Bilgileri

• Fiziksel Durum :700 m² lik kapalı alana sahip olan B Blok binası 3 Kat ve Bodrum şeklinde inşa edilmiştir. Katlarda 7 Adet Atelye 2 Adet Laboratuar, 1 Adet derslik, Kütüphane, AR-GE Odası, Depolar Öğretmenler odası, Teknisyen Odası ve Asit Banyo ve Pozlandırma Odası bulunmaktadır. Bodrum katta ise Sığınak, Depo, Jeneratör Odası Havalandırma odası Kaloriferci Odası ve değişik amaçlarda kullanılmak üzere 80 m² oda bulunmaktadır. Atelyelerde Elektrik dağılımı Tava üzerinden yapılacak şekilde düzenlenmiştir. Binanın her yerinde İnternete girecek şekilde bir network ağı mevcuttur. Ayrıca ders sunumunu projeksiyon cihazında göstermek için hazırlanmış sistem bulunmaktadır. Elektronik ve Bilgisayar Bölümü Binası 600 öğrenciye eğitim verme kapasitesine sahip olup,verilen öğretmen norm kadrosu elektronik bölümü 5 öğretmendir.Şu an 5 Öğretmen bölümümüzde var olup,öğretmenlerden biri müdür yardımcısı,biri de bilgisayar bölüm şefi olarak görev yapmaktadır. Öğrenci sanayide büyük bir açığı dolduran teknik ara eleman olarak yetiştirilmekte ve mezun olduktan sonra fabrikalarda tamir,bakım,onarım,imalat,servis bölümlerinde teknisyen sıfatıyla çalışabilmekte, kendine ait atölye veya işyeri açabilmektedir Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik Haberleşme Öğretmenliği, Havacılık Elektrik Elektroniği ve bunun yanında Meslek Yüksek Okullarına sınavsız geçiş hakkına sahiptirler. Öğrenciler 3. sınıfta 3308 sayılı çıraklık ve mesleki eğitim yasası gereğince haftanın 3 günü fabrika ve işletmelerde staj yapmaktadırlar. Bu staj süresince asgari ücretin 1/3 oranında ücret alırlar. Ayrıca sağlık sigortasından faydalanmaktadır. Basketbol,Voleybol,Futbol,Hentbol,Masa tenisi,Satranç gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra eğitici film ve sinevizyon gösterileri gibi kültürel faaliyetlerle öğrencilerin sosyal yönleri güçlendirilmektedir.
• Eğitim Durumu : İlk defa 2003-2004 Eğitim yılında faaliyete geçen elektronik bölümü ilk mezunlarını da bu yıl yani 2005-2006 Eğitim yılında verecektir.Şu an 2 şube 2. sınıf ve 2 şube üçüncü sınıf öğrencisi bulunmaktadır.2. sınıf mevcudu 100 kişi, 3. sınıf mevcudu 56 kişidir.3. sınıf öğrencileri çevremizin zengin olanakları da kullanılarak saygın işletmelerde stajlarını yapmaktadırlar.Bölümümüzde digital atelyesi,endüstriyel atelyesi,elektronik atelyesi,mikroişlemciler ve görüntü sistemleri atelyesi mevcuttur.
AfetResaN çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla