TARİHÇEMİZ
Okulumuz 2003 yılında 12.300 m² arsa üzerinde 10.000 m² kapalı alana sahip 22 derslik ve 3 Bina olarak İMKB tarafından Milli Eğitim Bakanlığına bağış okul statüsünde yapılmıştır.
2003 - 2004 Öğretim yılında Elektronik Bölümü ve Motor Bölümü olarak 174 öğrenci ( sadece 9. sınıflar ve 4 şube) olarak Eğitim-Öğretime başlamıştır.
2004 / 2005 Öğretim yılında ise Mevcut Bölümlere Bilgisayar (Yazılım ) Bölümü ilave edilerek 3 Bölüm toplam 450 öğrenci ile (9. / 10. sınıflar) 11 şube olarak Eğitim-Öğretim faaliyetini sürdürmektedir.
2005 / 2006 Öğretim yılında da Bakanlığımızdan Onayları alınan Konfeksiyon ve Anodolu Teknik Lisesi Bilgisayar (yazılım) Bölümleri de ilave edilerek Eğitim- Öğretime devam edecektir.
Bölümler;
Bilgisayar Bölümü
Bilgisayar Bölümü; Taşdelen İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lise'inde 2004-2005 Eğiitim Öğretim Yılında Elektronik ve Otomotiv bölümlerinden sonra 3. bölüm olarak açılmıştır. Açıldığı yıl 2 sınıfta yaklaşık 60 öğrenci bu bölüme dahil olmuştur. 2005-2006 yılında ise Meslek Lisesi'ne ilave olarak Anadolu Teknik Lisesi olarak da öğrenci almaya başlamıştır. Şu anda iki sınıf meslek lisesi tek sınıf Anadolu Teknik olmak üzere her sene 3 sınıf bu bölüme başlamaktadır. Anadolu Teknik Lisesine öğrenciler sınavla girmektedirler. Meslek Lisesine ise ortaokul ders ortalamasına göre öğrenci alınmaktadır. Genel olarak okulun en başarılı öğrencileri Bilgisayar bölümü öğrencileridir. Bunun sebebi de hem sınavla öğrenci alması hem de not ortalamaları en yüksek olan öğrencilerin bilgisayar bölümünü tercih etmeleridir.
Bilgisayar Bölümü yazılım ağırlıklı bir bölümdür. Bölümün amacı endüstriye yazılım olarak yeterli seviyede bilgi ve beceriye sahip ara eleman yetiştirmektir. Yazılım olarak da hem web tabanlı hem de windows form olarak öğrencilerin program geliştirmeleri hedeflenmiştir. Okulumuzda şu anda iki tane bilgisayar labaratuvarı mevcuttur. Yaklaşık 50 tane bilgisayarı öğrenciler kullanabilmektedirler. Bütün bilgisayarlar etki alanına bağlı olarak çalışmaktadır. Okulda Lisanslı olarak Windows Server 2003 Network İşletim sistemi çalışmaktadır. Web sayfamız kendi sistemimiz üzerinde tutulmaktadır.
Bölüm Teknik Altyapısı
Bilgisayar Bölümü'nde Teknik altyapı olarak 4 tane Sunucu bilgisayar sürekli (7/24) çalışmaktadır. Bölümde aşağıdaki program ve donanımlar mevcuttur.
1 tane Xeon HP Sunucu
3 tane P4 Sunucu
24 saatlik kesintisiniz güç kaynağı
Sunucu Kabini
4 tane Windows Server 2003
Exchange Server 2003
ISA Server 2004
SQL Server 2000
DNS Server
Web Hosting
Local'de tüm Bilgisayarların Erişebileceği Terminal Server