View Single Post
Eski 11-02-08, 03:02   #2 (permalink)
xxxwampire
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-09-2004
Rep Puanı: 2375
xxxwampire Rütbe: Artı 11xxxwampire Rütbe: Artı 11xxxwampire Rütbe: Artı 11xxxwampire Rütbe: Artı 11xxxwampire Rütbe: Artı 11xxxwampire Rütbe: Artı 11xxxwampire Rütbe: Artı 11xxxwampire Rütbe: Artı 11xxxwampire Rütbe: Artı 11xxxwampire Rütbe: Artı 11xxxwampire Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 0
Varsayılan C: İktisatçılar mutlaka okuyun

arkadaşım ya şu modelleri bir yazar mısın bir ekonomist olarak bende bir yorumlayayım bakalım haydar baş yazmış bu kitabı öyle mi? sormak istiyorum sana ilk önce haydar baş hangi bölümü bitirdi yüksek lisans derecesi nedir bir de hiç ekonomi tarihini inceledin mi merak ediyorum iktisat(ekonomi) dediğin olay zaten türklerle başlamıştır.moğolların uygurlardan aldığı ticaret sigortası sistemi ilk ekonomi enstrümanı olarak uygulanmıştır.daha sonra bunu avrupa ülkeleri kullanmaya başlamışlardır.marx dediğin adam zaten çamurun içinde ben temizim diyen adamlardan mavi yakalılar çoğalacak ve beyaz yakalılar azalacak ve dünyada sınıf farkı kalmayacak denen adam ne hikmetse beyaz yakalıydı.kapitalist sistem zaten keynesle stagflasyon sonrasında çöktü.sonradan çıkıp keynesin görüşünü geliştiren yeni keynesyen iktisatçılar da sadece söküğe yama diktiler.ama çare tutmadı yama patladı amerikanın çökeceği zaten belli mevduatın sınırsız dolaşımı tehlikelidir.tamam amerika yasalarıyla ve zorunu karşılık oranlarıyla korumuştur mevduatın sınırsızlaştırılmasını çünkü sınırsız olursa ekonomi çöker.ama çok fazla dolaşımı içinde sert tebirler alması gerekiyordu.uzun vadeli mortgage bitirdi ekonomiyi ama yamayamıyorlar çünkü delik büyüdü.şimdi siz geliyorsunuz haydar baş diyorsunuz bir tane bilimsel makalesini gösterebilir misiniz bana iktisatla ilgili kaldı ki bu kitabı yayınlayın pdf olarak bende size eleştirilerini yapalım öyle üstünkörü birini öve öve bitiremeyerek bir yere varamazsınız.zaten başımıza ne geldiyse bu kıç öpme sevdasından gelmiştir(kemal sunal ın bütün zamanlar için geçerli olan o meşhur lafı) latifesi bunu özetliyor.solcular ve sağcılar ikisinin birbirinden bir farkı yoktur sadece eldeki maşalar farklıdır ama gençlerimiz bunu anlayamadığı için bir tartışmadır ki gidiyor.insanları sınıflandırıyorlar ve siz gençlerde buna alet oluyorsunuz arkadaşlar artık uyanalım birilerinin kuyruğu olmaktan bıkmadınız mı?
xxxwampire çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla