Okulumuz 1977 yılında Çerkezköy Lisesi adıyla eğitim öğretim hayatına başlamıştır.O zaman bünyesinde ortaokul ve lise olmak üzere iki kurum bulunmaktaydı.1995–1996 öğretim yılında bünyesinde Yabancı Dil Ağırlıklı Lise açılmış yine 1996 yılında okulumuzun ismi Pakize Narin Lisesi olarak değiştirilmiştir. Ortaokul kısmı 1998 yılında ayrılarak okulumuz şu an kullanmakta olduğumuz yeni binasına taşınmıştır.
2005–2006 öğretim yılında Ortaöğretimin yeniden yapılandırılması çerçevesinde Yabancı Dil Ağırlıklı Lise Bölümü kapatılmış ve öğretim süresi dört yıla çıkarılmıştır.
Okulumuzun Çerkezköy’de tek genel lise olması ve öğrenci yoğunluğunun artması nedeniyle 2006–2007 öğretim yılında normal öğretimden ikili öğretime geçmiştir.
Okulumuzda 25 derslik, 3 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 çok amaçlı salon, 1 kütüphane, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 fen laboratuarı, 1 bilgiye erişim odası, 1 rehberlik odası, 1 kantin, 1 spor odası, 4 soyunma odası, 1 resim odası, 1 müzik odası, 3 ders dışı etkinlikler odası, 1 arşiv, 1 depo, 1 bekleme odası, 1 çay odası, 1 kazan dairesi, 1 basketbol sahası, 1 futbol sahası ve bir voleybol sahası bulunmaktadır.
Okulumuz 1 müdür, 1 müdür başyardımcısı, 2 müdür yardımcısı, 54 öğretmen ve 2 yardımcı hizmetli ile eğitim öğretime devam etmektedir.
Okulumuzda 14 tane 9. sınıf 13 tane 10. sınıf ve 12 tane de 11. sınıf bulunmaktadır. Bu sınıflarda 530’u erkek 640’ı kız olmak üzere 1170 tane öğrenci eğitim öğretime devam etmektedir.
alıntıdır