Konu
:
Tarsus Mustafa Kemal Anadolu Lisesi...!!!
View Single Post
25-01-08, 22:27
#
1
(
permalink
)
oqusan
Sadık Üye
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Yer: Mersin/Tarsus Okul: Mkal
Rep Puanı: 32327630
Rep Gücü: 323326
Tarsus Mustafa Kemal Anadolu Lisesi...!!!
OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Okulumuz Tarsus Anadolu Lisesi olarak Bakanlığımızın 3 Eylul1993 tarih ve 15294 sayılı onayları ile Tarsus İclal Ekenler Lisesi bünyesinde 1993-1994 Eğitim-Ögretim yılında geçici olarak Egitim ve Öğretime baslamış,1994 yılı temmuz ayı içinde Beydeğirmeni İlkögretim Okuluna nakledilmis, bu okula ait binada 1994-1995 Egitim-Ogretim yılında faaliyetini sürdürmüs,1995-1996 Egitim-Ögretim Yılı başında da şimdiki bulunduğu binada eğitim ve öğretime baslamistir. 2000-2001 Egitim-Öğretim yılında Tarsus Kaymakamlığı'nın teklifi ile okulumuzun adi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi olmustur.
Başarılarımız
Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları Bilgi Kültür Yarışması sona erdi.Final oturumlarının açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem SARI ilimizde bizi temsil edecek olan okullarımızın bu yarışma sonucunda belli olacağını,yarışmanın bilgi seviyesini ölçmenin yanında okullar arasında kaynaştırma görevi de yaptığını belirtti.Yarışmacı okullara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.
Yarışmalar neticesinde derece alan okullarımız şunlardır.
Ortaöğretim Okulları İlçe Birincisi MUKAL
Ortaöğretim Okulları İlçe İkincisi İclal Ekenler Lisesi
Ortaöğretim Okulları İlçe Üçüncüsü Cengiz Topel Lisesi
Ortaöğretim Okulları İlçe Dördüncüsü Cumhuriyet Lisesi
Ayrıca ;
İlçe Bilgi Kültür Yarışmaları birincilikleri,İl ikinciliği. TUBİTAK Öğrenciler arası Proje Yarışmasında Türkiye Birinciliği ve Üçüncülüğü(2002).Güreşte yıldızlar katağorisinde
4 tane il şampiyonu. Takım halinde de il 2.liği.2007-ÖSS.de ilk binde 2 öğrenci.
Tarsus Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Biyoloji öğretmenimiz Ümit Remzi Dinçer’in danışmanlığında hazırlanan iki aşamalı olarak üç lise öğrencisinin hazırladığı çatalburun Projesi, TUBİTAK Liselerarası Proje Yarışması’nda (2002) birinci oldu.
Voleybol Takımı İL De 1. oldu
TIKLA
Okulun İlk Rock Grubu
GRUP ABAZA
Kadir Taze/ Bass Gitar+Vokal
Önder Özel/ Bateri
Emre Şahin/ Gitar
Umut Ulaş/ Gitar
Ceren Oğuzcan/ Vokal
Cihan Kaplanoğlu/ Vokal
[/quote]
Bunlarda Okuldan Birkaç Görüntü