Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen hansaltuk
Erdemalp Merhaba ;
İlk once $unu soylemeliyim ki Work and Travel programi kesinlikle bir ogrencinin kacirmamasi gereken bir firsat.. Amerika'da cali$mak istedigin ye LA olabilir fakat burada ayri bir durum sozkonusu.. Konsolosluklarin bizim onumuze vize duvarin koymasinin sebebi takdir edersin ki gocmenlik.. Senin orada akraban olmasi ( Kim oldugunu soyleyebilrsen daha net aciklama yapabilirim ) konsolosluk nezdinde bir goc riski olarak algilanacaktir. Ayni $ekilde arkada$larin da oyle.. Buralari cok iyi degerlendirmek gerekiyor.
Senin Polonya'dan vize ba$vurusu yapman konusunda da $oyle bir aciklama yapabilirim ;
Konsolosluk gorevlilerinin her sene yapilan toplantilarda bizlere soyledigi tek bir$ey var, yabanci uyruklu ogrencilerin kendi ulkelerinde vize ba$vurusu yapmasi daha saglikli olacaktir. Sonucta Polonya ile Turkiye arasinda vize prosedurunde farkliliklar olabilir dolayisi ile magdur duruma du$ebilirsin. Bu konuyu iyi ara$tirmak gerekiyor.
Sormak istediklerin olursa her zaman yardima acigin 
|
Kusurabakmayin cok gec bakabildim. Uzun suredir polonyaninda disindaydim. Onun icin internete girme sansim olmadi. Anladigim kadariyla ben LA ya gitmek istersem akrabalarimi bir sekilde orada olmasi benim vize almam icin kolaylik degil problem yaratabilir?
Ben ne yazikki hazirana kadar Polonyada kalmam gerekiyor. Bu durumda WAT kolay degil prosedur bakimindan.
Acikcasi Wat icin cokda cabalamak icimden gelmiyor nedense. Cunku cevremde giden bir cok arkadasim var. Mutlulukun mutsuzlugun disinda herkesin ortak birlestikleri nokta (burada benim kendi ugrastigim isimin olmasiyla alakali bir durum) Wat ile birinci ikinci sinif ogrencisi oldugun donemde gitmenin daha mantikli oldugu. Benim icin biraz gec oldugu. Daha cok staj tarzi profesyonel seylerle ugrasmam gerektigi. Bu tarz programlar biliyor musunuz?! En azindan yonlendirebilir misiniz?! Yani amacim Turkiyede kendi isimde isleri ilerletmeden once Amerikayi gormek istiyorum. Gitmiskende Los Angeles a gitmek istiyorum arkadaslarimin yanina. Ve bu sure icindede staj tarzinda veya bana tecrube kazandiracak seyler yapmak istiyorum. Onumde ne gibi secenekler var acaba?