Konu
:
Turklugunden utanan yurtdisina cikmasin!
View Single Post
19-01-08, 11:51
#
46
(
permalink
)
SaNeDa
Meraklı
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Rep Puanı: 1441031
Rep Gücü: 14426
C: Turklugunden utanan yurtdisina cikmasin!
Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen
(TT)DeliDumrul
Bende bir avrupa ulkesinde dogma buyumeyim ama hic bir zaman demedim ki o dogdugum ulkenin adamiyim. Her Zaman Odamda Bir Turk Bayragi olmustur ve Pencerede Kucuk Ksk Amblemi ve Turkuz Her yerde Turk oldugumu söylerim . Ögretmen Soru sorar di 1.2 sinifa giderkene yabanci dilden cevap verirkene bazi turk kelimeler cikardi ve sonra turkce devam eder giderdi ve ögretmende Neseyle gulerdi.
Sonradan görmeler var iste dedigin gibi köyden ciktip sehire hesabi . herseye sal sar edip dururlar. Oturdugumuz yerde bir arkadsim vardi 15-16 yaslarindayiz oglan turk yeni gelmisti afyonlu oglan da geleli 3 veya 4 sene olmustu benim kiz arkadasla arayi acti sonra kizi kendi kapti.. ondan millet geri kaciyor. Millet böyle sonradan gelenler kendini uyanik sannediyorlar Arkadaslarla bir yere cikarsin cebinde parayi bölusursun o zaman tam genclik zamani baba dan aldigin parayi cebinde para yok pul yok adama ismarlarsan bölusursun arkanda keriz der kahvege gidersin bir oyun oynarsin yanina oturur keriz cayini istim borc alir vermez borc alirlar 5-6 ay arkasinda kos sen isteyince bir isin dusunce yok öyle yok böyle ister istemez adam böyle kisilerden cakiyor. Simdi Iki Uc Tane saglam Turk-kurt Arkadasim var Sonra gerisi yabanci kalan disari isleri fazla olmuyor ayda yilda bir kere oda yetiyor. Sadece Siz Kendi Tarafinizdan bakmisin. Simdi Sorun kimde?
Ben simdi seni dogru anlayip anlamadigima emin degilim arkadasim. Yaniliyorsam lütfen düzelt beni.Türkiye den yurt disina cikan kisilerdemi sorun?Sonradan yurt disina ciktiklari icin, onlarmi "sonradan görme" ? Eger ima etmeye calistigin bu degil ise, anlamak isterim !
SaNeDa
Kullanıcının Profilini Göster