Konu
:
Turklugunden utanan yurtdisina cikmasin!
View Single Post
09-01-08, 18:09
#
39
(
permalink
)
ygmr46
Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Yer: hoLLanda
Rep Puanı: 554623
Rep Gücü: 5556
C: Turklugunden utanan yurtdisina cikmasin!
Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen
SaNeDa
Izah etmeye calisayim.ilk adimlari, ilk oyunlari, yahut ilk zeka beceri kindergartende (yuvada) "Alle meine entchen" (Benim bütün ördeklerim) sarkisiyla filizlenmeye basliyor..
"Daha dün annemizin" sarkisini ögrenemeden yogruluyorlar
Benimsedikler hersey AdanZye Almanya nin kültürünün barindirdigi sey.Bir genc burda kurban bayraminin zamanini asla bilmez aslada ögrenmeye gerek duymayacak. Ama noel i yada avrupa resmi tatillerini okulda ögrendikleri icin beyinlerine yerlesiyor, o konuda bilgi yarisinada girerler..
Onlar formalitede türk inanin etrafimda cok örnekleri var.Almanca konustuklari zaman en dogru en güzel dilbilgisini döktürüyorlar.Türkce ve Türkiye onlar icin Formalite ha bide tatil merkezi
) Burda dogan bir genci türkiyede kimse 2 haftadan fazla tutamaz.. Eger sevdigi yoksa
Kusura bakmayin yordum sizi (:
Ozaman sorun ailede, ailesinin ogretmesi lazim.. ama yasi ilerledikce kisinin kendi sorunu olur bu.. noeli felan takip edecegine kendi ulkenin ve dininin bayramlarini takip edebilirsin yani bi yastan sonra boyle konulara aklin erer
cunku anlattiklarini bende yasadim, yasiyorduma..
bende hollandada dogdum buyudum evet hollandaca sarkilar ogrendim ama annem babam bana Turkce sarkilarida ogrettiler.. (bu sarki sadece ornek yani hollandacadan ne ogrendiysem Turkcesinide ogrendim) onun icin bende durum tam tersi kendimi Turk gibi hissediyorum ve asla bunu sylemekten cekinmiyorum, hatta gururlanarak soyluyorum..
velahasil sorun ailede ozaman.. (:
Biraz uzun oldu kusura bakmayin..
dua ile..
ygmr46
Kullanıcının Profilini Göster