View Single Post
Eski 09-01-08, 17:27   #36 (permalink)
SaNeDa
Meraklı

Giriş Tarihi: 10-11-2007
Rep Puanı: 1441031
SaNeDa Rütbe: Artı 11SaNeDa Rütbe: Artı 11SaNeDa Rütbe: Artı 11SaNeDa Rütbe: Artı 11SaNeDa Rütbe: Artı 11SaNeDa Rütbe: Artı 11SaNeDa Rütbe: Artı 11SaNeDa Rütbe: Artı 11SaNeDa Rütbe: Artı 11SaNeDa Rütbe: Artı 11SaNeDa Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 14424

Varsayılan C: Turklugunden utanan yurtdisina cikmasin!

Ben TÜRKÜM ve suan bulundugum almanya kentinin göbeginde haykirabilecek kadar gururluyum.Ama ben o gururu kanimda hissediyorum Cünkü ben o topraklarin kokusunu alarak büyüdüm.Benim özüm, sözüm, atalarim ve gururum orda..

Ama arkadaslar dikkatinizden kacan yahut unutulan seyler var!

Bunu utanarak saklayama geregi duyan cocuklarin, genclerin yahut yetiskinlerin psikolojileri, yasadiklari kültür catismasindan kaynaklanmakla birlikte, aileleri 60-70 sene önce buraya gelerek, cocuklarini o senenin zihniyetiyle yetistirirken cehalet arasinda pisip kalan cocuklarin sectigi yasam tarzini(kesinikle dogduklarin yerin yasam tarzidir bu) benimseyip, türk olduklarini sadece formalite kabul etmektedirler. KIZAMIYORUM..

Evde korku icinde yetistirdikleri cocuklarina uyguladiklari baskilari duysaniz akliniz hayaliniz sasar.Buradaki zihniyet Türkiye deki gibi degil arkadaslar
26 yasinda bir genc eve gec geldigi icin dövülürmü? Hadi dövüldü, ne yapar ?
Buradaki cocuklar korkuyor.
Baba disariya güc bela, yalvar yakar, saldigi cocugunun din degistiecek, eroin esrar kullanacak yok efendim bir kizi hamile birakacak yahut eve hamile gelecek, korkulariyla o cocuklara uyguladiklair baskiyi tahmin edemezsiniz !!

Bunlar o gencler icin ne demek ? Evde hayatlarina müdehale varsa cahilce, körü körüne "dinlerini imanlarin unutacaklar"korkusu tasiyorsan yüreginde, Cocuklarini pilini pirtini alip döneceksin kardesim Türkiyeye cocuklar VATAN ne demekmis hissetsin.Yoksa sen bu cehaletle sabaha kadar anlat o cocuk benimseyemez vatani olarak

Özür dilerim fazla uzuyor ama bir cok mantikli sebebi daha var.Türk yerinde Isci isen parani 3 ayda alamazsin almanya nin neresi olursa olsun..Komsun türkse kapinin deliginden seni dikizledigini iyi bilirsin, saklandigini zanneden deve kusu gibidir onlar..Laf dedikodu..Ailelerde almis bir terbiye yarisi.Yok benim cocugum edepli yok X in cocugu....

Ben o zavalli kayip generasyona kizamiyorum. Türk olduklarini söylemeleri icin kendilerince hissettikleri bisi yokki Bu hususta söylenecek daha yüzlerce söz var, hicbisey disardan görüldügü gibi degil unutmayin lütfen
SaNeDa çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla