View Single Post
Eski 01-01-08, 13:21   #1 (permalink)
мcαη∂αcc™
σηℓу вєℓιєνє уσυяѕєℓƒ

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Yer: mi artık bu kfa bu oyunları..
Rep Puanı: 6436270
мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11мcαη∂αcc™ Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 64402
5 Mersin Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi

Mersin Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi

Oğuz KAYMAZ

Kurucu Müdür

Okulumuz 2005-2006 Öğretim yılında Eğitim –Öğretime başlamıştır. Toroslar Belediyesi’nin verdiği 10.000 metrekare arsa üzerine Zemin Oturumu 1739 metrekare olarak inşa edilen okulumuzda toplam 24 derslik ve 720 öğrenci kapasitelidir.Hala 24 sınıfta toplam 720 Öğrenci ile Eğitim – Öğretime devam etmektedir.

Okulumuz 3 yıl önce hizmete girmiş olması nedeniyle sadece Lise 3.sınıfa kadar öğrencilerimiz bulunmaktadır. Okulumuzda gündüzlü ve tekli eğitim yapılmaktadır.Öğleden önce 4 öğleden sonra 3 olmak üzere günde 7ders yapılmaktadır. Her ders 45 dakika olup teneffüsler 10 ar dakikadır

OKUTULAN SEÇMELİ DERSLER:
Demokrasi ve İnsan Hakları, Bilgi Kuramı

BAŞARI DURUMU :
Okulumuza kayıt yaptıran 720 öğrenci 2005 OKS sınav sonucuna göre en yüksek 380,000 TM , en düşük 342,000 TM Puan almış ve yerleştirilmiştir.

BİNANIN GENEL ÖZELLİKLERİ :

Okul betonarme olup,zemin + 3 katlıdır.24 derslikli ve klima ile ısıtılmaktadır.
Su ve elektrik genel şebekeye bağlı olup ayrıca okul bahçesindeki ağaçları sulamak üzere 130 m derinlikte artezyen sistemi mevcuttur.

Hedef ve İlkelerimiz

Okulumuzda öğrenci merkezli, çağdaş yöntemleri kullanan, gelişmelere açık bir öğretim ortamını sağlamak en temel ilkemizdir.

Öğrencilerimizden gelecek olan ve öğretim ortamını zenginleştirecek her türlü bilimsel ve yaratıcı çalışmalara açık olmak esastır.
Yalnızca akademik başarıya odaklı değil, sosyal, sanatla barışık, yaratıcı, üretken, özgüven sahibi bireyler yetiştirmeyi temel amaç edinmiştir okulumuz

Öğrencilerimizin sanatsal yeteneklerini ortaya çıkartacak, geliştirecek resim, müzik, tiyatro vb. her türlü faaliyeti desteklemektir. Bu amaçla okulumuzda bir belirli gün ve haftalarla ilgili bir kutlama timi oluşturulmuştur

MİSYONUMUZ

Resmî, özel ilköğretim ve orta öğretimde ders programlarının yanındaöğrencide kendine güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları ve beceriler oluşturmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ile toplum hizmeti çalışmalarıyla ilgili iş ve işlemleri yerine getirmektir.
AMACI

Öğrencilerin;

a)İlgi,yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını,

b)Yabancı dili,dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini sağlamaktır.
LABORATUVAR ARAÇ VE GEREÇ DURUMU:

MERSİN’DE İLK OLMAK ÜZERE OKULUMUZUN TÜMÜNÜ KAPSAYAN KABLOSUZ İNTERNET BAĞLANTISI AĞ SİSTEMİ KURULMUŞTUR

Okulumuzda 1 Fizik,1 Kimya ve 1 Biyoloji
laboratuarı vardır.

Fen labratuvarı 28/02/2006 tarihinde il milli eğitim müdürlüğümüz kantinler şubesinin katkılarıyla kurulmuş ve hizmete açılmıştır.Bilgisayar labaratuvarına 15+1 bilgisayarımız bakanlığımızca tahsis edilmiş olup kurulmuş internet ağı çekilmiş bilgisayar dersi olmamasına rağmen öğle tatillerinde öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.Ayrıca teknoloji odası oluşturularak coğrafya ve ingilizce dersleri belli planlar çerçevesinde burada yapılmaktadır.

1 Coğrafya Haritaları takımı ve 1 Matematik takımı mevcuttur.
Öğrenci işleri takibi ve yazışmalarda kullanılan 4 adet bilgisayar 4 adet yazıcı vardır. Ayrıca okulumuzun 1 Fotokopi makinesi,1 tane de Baskı Makinesi vardır.

OKUL VE SINIF KİTAPLIKLARI:

Okul kütüphanesi oluşturma çalışmalarımız son hızla devam etmekte olup ilk olarak bakanlığımızın tespit ettiği 100 temel eser kütüphanemize kazandırılmıştır.Memurlarımızdan birisi sürekli kütüphanede görevlendirilmiş ve kütüphanemiz öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.
DEPO,AMBAR VE ARŞİV:

Zemin katta depo yapılmaya uygun oda vardır.Arşiv Odası için ise 1. Katta bir oda tahsis edilmiştir.
İDARE ODALARI:

1 Müdür,1 Müdür Yardımcısı,1 Memur
2 Öğretmenler Odası
1 Reh.ve Psikolojik Danışma Odası
1 İngilizce Zümre Odası
1 Hizmetli ve
1 Okul-Aile Birliği Odası mevcuttur.
SPOR SALONU :

Bağımsız spor salonu olmamakla birlikte ,soğuk havalarda bazı sportif faaliyetlerin yapılabileceği geniş bir salon zemin katta mevcuttur.
2 adet kız ve erkek Giyinme odaları ve Beden Eğitimi Öğretmenin kullandığı 1 oda vardır.
GÜVENLİK :

Okulumuzun Hizmetli kadrosu
1 kişi olduğundan gece bekçisi yoktur.
Okulumuzun tamamı yangın,hırsızlık ve depreme karşı sigorta yaptırılmıştır.
OKULUN KAPASİTE DURUMU :

Okulumuzun Kapasitesi toplam 24 sınıf olup 720 Öğrencinin Öğrenim görebileceği imkanlara sahiptir.

2005-2006 Öğretim Yılı 420 Öğrenci yani 14 sınıf kayıt alınmış,2006-2007 Öğretim yılında ise en fazla 4 sınıf ,120 Öğrenci kaydedilebileceği öngörülmektedir.

Ve Okulumuzdan Resimler...

Kantinimiz Taşındı Bu Eski Hali Emin Olun Yeni Hali Kat Kat Güzel

Burası Öğretmenler Odası Yeni Mobilyalar Geldi...

Rehberlik Servisimiz Her Zaman Öğrencilerin Hizmetindedir

Burasıda Sinevizyon Diğer Adı ile Teknoloji Odası...

Saygılarımızla... мcαη∂αcc™ ve Dj_Caner

Mesajı son düzenleyen мcαη∂αcc™ ( 01-01-08 - 18:58 ).
мcαη∂αcc™ çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla