View Single Post
Eski 29-12-07, 12:14   #54 (permalink)
hansaltuk
Geçerken Uğradım

Giriş Tarihi: 13-07-2007
Rep Puanı: 154341
hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 1560
Varsayılan C: Work And Travel 2008

Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Erdemalp Mesajı Göster
Bende yeni yeni arastirmaya basladim work and travel i. Benim Amerika da calismak istedgim yer L.A. . Bir kac nedeni var 1. Uzaktanda olsa tercih etmek istemesemde benim orada bir akrabamin yasiyor olmasi. 2. Arkadaslarimin okuyor olmalari.

Sormak istedigim cok onemli bir konuda. Ben suan Polonya da okuyorum ve hazirana kadar da burada kalmaya devam edecegim. Buradada work and travel var ve ben bu islemleri buradan yurutebilir miyim acaba, bir Turk vatandasi olarak
Erdemalp Merhaba ;

İlk once $unu soylemeliyim ki Work and Travel programi kesinlikle bir ogrencinin kacirmamasi gereken bir firsat.. Amerika'da cali$mak istedigin ye LA olabilir fakat burada ayri bir durum sozkonusu.. Konsolosluklarin bizim onumuze vize duvarin koymasinin sebebi takdir edersin ki gocmenlik.. Senin orada akraban olmasi ( Kim oldugunu soyleyebilrsen daha net aciklama yapabilirim ) konsolosluk nezdinde bir goc riski olarak algilanacaktir. Ayni $ekilde arkada$larin da oyle.. Buralari cok iyi degerlendirmek gerekiyor.

Senin Polonya'dan vize ba$vurusu yapman konusunda da $oyle bir aciklama yapabilirim ;

Konsolosluk gorevlilerinin her sene yapilan toplantilarda bizlere soyledigi tek bir$ey var, yabanci uyruklu ogrencilerin kendi ulkelerinde vize ba$vurusu yapmasi daha saglikli olacaktir. Sonucta Polonya ile Turkiye arasinda vize prosedurunde farkliliklar olabilir dolayisi ile magdur duruma du$ebilirsin. Bu konuyu iyi ara$tirmak gerekiyor.

Sormak istediklerin olursa her zaman yardima acigin
hansaltuk çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla