View Single Post
Eski 28-12-07, 12:17   #2 (permalink)
hansaltuk
Geçerken Uğradım

Giriş Tarihi: 13-07-2007
Rep Puanı: 154341
hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11hansaltuk Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 1560
Varsayılan C: Yurt dışında yüksek lisans veya öğretmenlik???????

YURTDIŞI LİSANS VE YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ

İngilizceniz iyi düzeyde ise, yurtdışında okuyacak maddi imkanlara sahipseniz, yapmanız gereken tek şey size en yakın ****** ofisine uğrayarak Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Hollanda’daki Üniversite ve Master programlarıyla tanışmak…Danışmanlarımız eşliğinde, yılın her döneminde yapabileceğiniz başvurular, 1-4 ay içinde sonuçlanarak, size yurtdışında üniversite eğitiminin kapılarını açmaktadır.

Yurtdışı Lisans Eğitimi Neden Caziptir? Özellikle son yıllarda yurtiçinde paralı okuma seçeneklerinin artması, öğrencilerin yurtdışı eğitim seçeneklerini değerlendirmelerinde artışa neden olmuştur. Türkiye’de prestijli sayılabilecek bir paralı üniversitede yıllık ücretlerin 8000 USD- 14.000 USD arasında değiştiği göz önüne alınırsa, öğrencilerin, yurtdışında bir üniversiteyi bitirmenin getireceği diğer artıları düşünerek bu yolu seçmeleri oldukça mantıklı olmaktadır. Hem yabancı bir ülkeden alınan diplomanın sağlayacağı kariyer seçenekleri hem de yabancı bir ülkede uzun süre bulunmanın kişisel gelişiminize katacağı artılar, yurtdışı üniversite eğitimini daha da cazip hale getirmektedir.

Yurtdışında Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimi Başvuru Şartları Nelerdir ?

1) Ülkeler arası eğitim sisteminin farklılığından kaynaklanan boşlukların oluşması durumunda, bu eksikliğin giderilmesine yönelik ara hazırlık eğitimleri.
(Ör: İngiltere’deki yabancı öğrencilere yönelik Foundation Year programları. )
2) Yabancı Dil yeterliliğini gösteren sınav sonuç belgeleri
3) Eğitim (Akademik Başarı) Durumunu gösteren belgeler.
Lisans eğitimi için ; Lise eğitiminde alınan dersler ve genel not ortalaması dökümü.
Yüksek Lisans eğitimi için ; Lisans eğitiminde alınan dersler ve genel not ortalaması dökümü.
4) Finansal durumunuzu gösteren belgeler. (Amerika için gerekli)
5) Bazı bölümler için uygulanacak bilgi ve yetenek sınav sonuç belgeleri
6) İngilizce hazırlanmış özgeçmiş ve niyet mektubu
7) Özellikle Yüksek Lisans başvurularında en az 2 öğretim üyesinden ve eğer varsa işverenler tarafından yazılmış referans mektupları.
8) Bazı üniversitelerin istemiş olduğu, telefon ile ya da yüz yüze ( resim ve müzik gibi özel yetenek isteyen alanlarda) yapılacak mülakat.

Üniversite ve Kolejlere Yerleştirme Servisi Danışmanlık Süreci

1) Birebir görüşme ve ihtiyaç analizi.
2) Eğitim almak istenilen ülkenin eğitim sistemi ve ilgilenilen alanla ilgili eğitim veren kurumlar hakkında detaylı bilgilerin verilmesi, dosyaların sunulması
3) Başvurular için gerekli belgelerin hazırlanması, başvuruların yapılması ve işlemlerin takibi.
Kabul Alındıktan Sonra…
1) Kabul alınan okullar için, kesin kayıt işlemlerinin öğrenci ile birlikte yürütülmesi.
2) Gerekli konaklama ayarlamalarının ve rezervasyonlarının yapılması.
3) Vize hazırlıklarının yapılması ve vize danışmanlığı.
4) Ayrılış için gerekli uçuş rezervasyonlarının gerçekleştirilmesi ve uçak bileti temini.
5) Havaalanı karşılama organizasyonun gerçekleştirilmesi
Dil Yeterliliğini Belgelemek İçin Uygulanan Sınavları Tanıyor musunuz?

IELTS Sınavı : İngilizce dilinde üniversite de eğitim almak ve ya çalışmak isteyen kişilerin İngilizce dil seviyesini belirlemek amacı ile düzenlenen bir sınavdır. Sınav, dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere 4 kısımdan oluşmaktadır.

Bu sınav İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda üniversiteleri ile son yıllarda Kanada ve Amerika’daki bir çok üniversite tarafından tanınmaktadır.

TOEFL Sınavı : Ana dili İngilizce olmayan kişilerin İngilizce düzeyini tespit amacı ile dünya genelinde uygulanan bir sınavdır. Bu sınav, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimine başvurularda, başvuru şartlarından biri olup, ayrıca Staj, Sertifika / Diploma Programlarına başvurularda da, bazı kurumlar tarafından istenmektedir. Sınav sonucu 2 yıl geçerlidir.Ülkemizde 2 tür sınav yapılmaktadır;
Paper Based inleme, grammer, okuma ve yazma olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır.
Internet Based : Okuma, dinleme, yazma ve konuşma olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır.
Bu sınav Amerika ve Kanada’daki üniversiteler, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda ile Hollanda, Belçika gibi İngilizce eğitim veren bazı Avrupa ülkelerindeki üniversiteler tarafından tanınmaktadır.

Diğer Bilgi ve Yetenek Sınavları Tanıyor musunuz ?

SAT Sınavı : Amerika’daki lisans eğitimine başvurularda girilmesi gereken sınavlardan biridir. Amerika’daki üniversite ve kolejlerin tamamına yakını bu sınavı kabul etmektedir. Sat sınavı genel olarak iki kısımdan oluşmaktadır.
SAT Reasoning Test: Öğrencilerin analitik düşünme ve problem çözebilmedeki yeteneklerini ölçmeyi amaçlayan bir testtir.
SAT Subject Test : Öğrencilerin belli bir daldaki bilgi seviyesi ve bu bilgiyi uygulamadaki başarısını ölçen bir testtir.

GMAT Sınavı : Amerika’da işletme (MBA) ve alt dallarında yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlerin girmesi gereken bir sınavdır. Sınav, sözel, matematik ve analitik yazma yeteneğini ölçmeye yönelik yapılır ve sonucu 5 yıl boyunca geçerlidir.

GRE Sınavı : Amerika ve Kanada’da mühendislik ve Temel Bilimler alanında yüksek lisans yapmak isteyenlerin girmesi gereken bir sınavdır. 2 tür uygulaması mevcuttur.

GRE General Test : Belli bir konu hakkında olmaktan daha çok, kişinin geçmiş eğitimi süresince kazanmış olduğu genel becerilerini ölçen bir sınavdır. Analitik kompozisyon yazma becerisi, sözel ve sayısal olmak üzere 3 bölümden oluşur.

GRE Subject Test : Öğrencilerin lisans eğitimi süresince 8 dalda edindikleri bilgileri ölçen bir testtir Bu 8 dal :Biyokimya, Kimya, Bilgisayar Bilimleri, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik ve Psikolojidir.

MCAT Sınavı : Amerika’da bütün Tıp Fakültesi başvurularında istenen bir sınavdır. Sınav , öğrencinin problem çözme, analitik düşünme ve yazma yeteneği ile birlikte tıp ile alakalı temel bilimlerdeki bilgilerini ölçmeye yönelik uygulanmaktadır.

Ülkelerin Lisans ve Yüksek Lisans Programları Genelde Ne zaman Başlar ?

Amerika ve Kanada Güz Dönemi Ağustos - Eylül
Bahar Dönemi Ocak – Şubat
(Bazı Üniversiteler Temmuz ayında da öğrenci kabulu yaparlar)

İngiltere ve İrlanda Eylüm - Ekim aylarında
(Bazı üniversiteler Ocak ayında da öğrenci kabulu yaparlar)

Avustralya ve Yeni Zelanda Ağustos – Ocak

Açıklama : Yukarıdaki tarihler programların başlangıç tarihleridir. Kayıt işlemlerine bu tarihlerden en az 8 ay önce başlamanız tavsiye edilir. Erken kayıt olmak, programa kabul edilmenizi artıran önemli bir faktördür.

Ülkelerin Lisans ve Yüksek Lisans Süreleri Ne Kadardır?

Lisans Yüksek Lisans
Amerika 4 Yıl 2 Yıl
İngiltere 3 Yıl 1 Takvim yılı (12 ay)
Kanada 4 Yıl 2 Yıl
Avustralya 3 Yıl 1 takvim yılı (12 ay)
Yeni Zelanda 3 Yıl 1 takvim yılı (12 ay)
İrlanda 3 Yıl 1 takvim yılı (12 ay)

Ülkelere Göre Üniversite Öğreniminin Yıllık Ortalama Maliyet Tablosu
Ülkeler ABD Kanada İngiltere
Avustralya Y.Zelanda
Okul Min. US$ 7.500 CA$ 8.000 GBP 6.500 AU$ 11.000 NZ$ 9.500
Ücretleri Max. US$ 33.600 CA$ 16.000 GBP 15.000 AU$ 18.500 NZ$ 25.000
Yaşam Min. US$ 9.000 CA$ 10.000 GBP 5.000 AU$ 11.000 NZ$ 11.000
Giderleri Max. US$ 18.000 CA$ 12.000 GBP 7.500 AU$ 17.500 NZ$ 16.000
Toplam Min. US$ 16.500 CA$ 18.000 GBP 11.500 AU$ 22.000 NZ$ 20.500
( OÜ+YG ) Max. US$ 51.600 CA$ 28.000 GBP 22.500 AU$ 36.000 NZ$ 41.000

Kısaltmalar ; OÜ : Okul Ücreti YG : Yaşam Giderleri

Mesajı son düzenleyen hansaltuk ( 28-12-07 - 12:19 ) Neden: Reklam olabilecek icerik duzenlemesi
hansaltuk çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla