Avusturya Da Egitim Ve Yasam...
Selam arkadaslar günümüzde egitimin önemini herkez biliyor o yüzden bu konu üzerine bahsedipde sizleri sikmiycam. O yüzden konuya, yasamakta oldugum Avusturya dan bahsederek buraya gelmek isteyen arkadaslara bilgim dahinde yardimci olmaya calisicam.
Avusturya, Avrupa üyesi bir ülke oldugu icin burada alinan diplomalanin tüm Avrupa Birligi üyesi ülkerde ve dünyanin bircok ülkesinde gecerlidir. Avusturya da genc nüfusun az olmasindan dolayi, ve verilen sosyal güvencelerin bollugundan Avusturya nin yerli halki cogunlukla meslek egitimi veren lise tarzi okullardan mezun olduktan sonra iyi bir konuma geldigi icin Üniversite mezunu ögrencilerin ve burada calisacak kalifiye eleman diye tabir edilen uzman kisilerden yoksun bir ülke. Bundan dolayi olsa gerek, egitim Avusturya da bircok ülkeye göre cok ucuz kalmaktadir. Mesela Avusturya ya ilk gelen bir ögrenci ilk sene dönemlik sadece 742€ saha sonraki seneler icin 371€ harc ödemektedir. Bunula beraber yurt bedeli aylik 150€, masraflarda ortalama 500€ civarindadir (yeme,icme,gezme dahil) tabiki masraflar malumunuz kisiden kisiye farklilik gösterir. Avusturya da herhangi bir okul bitirmek demek Tüm dünyanin saydigi Almanca ve ingilizceyi bilmek demektir cünkü okullarin cogunda Ingilizce derslerine cok önem veriliyor.
Avusturya da egitim icin gerekenler Türkiye de herhangi bir bölümü bitirmis olmak yada herhangi bir lisans programini kazanmis veya kayitli olmak. Geri kalani prosüdür.
Avusturya da Master yapmak isteyenler icin ise Türkiye de herhangi bir okul bitirmek yeterli burda dersleri saydirip geri kalan dersleri aldiktan sonra master programindan mezun olabiliyosunuz ayrica burada stajer olarak bir sene calisma hakkiniz bulunuyor, eger is verenleriniz tarafinizdan begenilirseniz tabiki burada oturum alma hakkinida elde edebilirsiniz.
Bununla beraber Türkiye de bir üniversite bitirmis olupta herhangi bir yerde calisan is ve kariyer yükseltmeyi ayni anda yapmak isteyen veya okulunu bitirdikden sonra kariyerini yükseltmek isteyen kisilerede güzel olanaklar saglanmis durumda WWedu adinda acilan acik egitim tarzinda ki üniversite sayesinde kisiler ister Avusturya dan ister Türkiye den dersleri online takip edebilir (Sinavlara Avusturya da girmek sartiyla) ve bu üniversite sayesinde MBA, MPA, Akademik idare menajerligi gibi ünvanlar alarak kariyerlerini gelistirebilirler.
Avusturya da yasam; bircok Avrupa ülkesinde oldugu gibidir rahtliklari oldugu gibi sikintilarida vardir kültür farkliliklari yeme icme aliskanliklari gibi. tabiki cogu Avrupa ülkesinde oldugu gibi eglenceye merakli bir millettir Avusturya lilar
Bunlarin disinda merak ettiginiz ve cevaplamamizi istediginiz bir baska soru olursa zamanim el verdigi ölcüde yardimci olmaya calisicam. Herkese basarilar dilerim.
Mesajı son düzenleyen silverio ( 23-11-07 - 21:07 ).
|