View Single Post
Eski 17-11-07, 11:01   #146 (permalink)
salihelektronik
Üye

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Yer: dünya adamı
Rep Puanı: 294126
salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11salihelektronik Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 2966
Varsayılan C: Rusya Hakkinda Merak Ettikleriniz

evet arkadaşım dediğin gibi şimdi bizi yetişmek üzereler ama 1995 yıllarında hala adamlarda komunizmin etkileri vardı hala daha adamlar şehirler arası girişlerde kontrol noktaları vardı biliyormusun da kominizm zamanında şehir değiştirmek özel izinler ve kontrol ile yapılmaktaydı ve hala vardı 1998 de bile şimdi sana amcamın anlattığı bir macerayı anlatayım amcam kaldığı evde onların bir bayramımıymış neymiş gitmişler mezarlık ziyeretine amcamda onlarla gitmiş neyse mezarın başına gelmişler bu adamlar orda da votkasız dururmu durmaz açmışlar votkaları başlamışlar içmeye mezarın da taşına haşladıkları yumurtaları koymuşlar yumurtalarıda boyamışlar kendileri tavuk kızartma yiyor dua edecek kişi kadehini dolduruyor mezarın başına geliyor kadehi havaya kaldırıyor dua ediyor yarısını içiyor yarısını mezara döküyor ve ona mezesini veriyor yumurta herkez bir yumurta koyuyor amcama diyorlar sende dua et amcam da fırsatı kaçırırmı film adam diyor onlara benim rusça az türkçe dua edeyim geçiyor mezarın başına diyorki ölüye ''bunlar tam şerefsiz kendileri tavuk yiyor sana haşlama yumurtayı kakalıyor içkilerinin bile artığını sana içiriyor ben onlara gösterecem diyor'' ve bunun üstüne amcam içkisinin tamamını içiyor bir bardak ta mezara döküyor amcama diyorlar öyle olmaz yarısını içeceksin yarısını dökeceksin amcam da lafı yapıştırıyor '' ben tanımadığım adamla bardağımı paylaşmam ya dişlerini hiç fırçalamadıysa '' ve yumurta kısmı geliyor amcam alıyor yuurtayı kırıp başlıyor yemeye mezar taşına da tavuk koyuyor amcama diyorlar soso ne yapıyorsun ölü et yemez ( soso muradasiwili amcamın rusyadaki lakabıdır) amcamda diyorki nerden biliyorsun yemez ben demin dua ederken kulağıma eğilip dediki yumurta yemekten anam ağladı şurdan biraz tavuk versene anlayacağınız amcam onların inanışları ile biraz alay atti gerçekten saçmalıkları var ölüyü 6 ay evinde tutan var amcam demişki 6 ay evinde durduda canlandımı onlarda diyorki bize sizde hemen bıkmış gibi gömüyorsunuz o kadar sıkıldınızmı biraz tartışma konusu olabilir

Mesajı son düzenleyen salihelektronik ( 17-11-07 - 14:05 ).
salihelektronik çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla