View Single Post
Eski 13-11-07, 15:42   #1 (permalink)
ChapkiN
Ölümsüz Bölge
 
Giriş Tarihi: 22-04-2007
Yer: ChapkiN=AntiAşıQ
Mesajlar: 2,566
Rep Puanı: 2781483
ChapkiN Rütbe: Artı 11ChapkiN Rütbe: Artı 11ChapkiN Rütbe: Artı 11ChapkiN Rütbe: Artı 11ChapkiN Rütbe: Artı 11ChapkiN Rütbe: Artı 11ChapkiN Rütbe: Artı 11ChapkiN Rütbe: Artı 11ChapkiN Rütbe: Artı 11ChapkiN Rütbe: Artı 11ChapkiN Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 27857

Varsayılan Açık Pozisyon


Vadeli piyasa işlemlerinde fiyat değişikliğinden zarara uğrayabilecek bir alıcı veya satıcı açık pozisyondadır. Bir örnek verelim: 7 aralık tarihinde Zürih'te bir ay vadeli dolar kuru 1,5 frank olsun. Bir kambiyo operatörü, bir ay vade ile 1 milyon dolar satsın. Vade tarihine değin dolar kuru 1,7 franga yükselirse, kambiyo operatörünün zararı 200 bin frank tutacaktır.

Doların yükselme olasılığını göze alarak 7 Aralık'ta vadeli satış yapan bir kambiyo operatörü açık pozisyondadır. Dolar kurunun yükselmesine karşı korunmasızdır. Vadeli satış yaparken bir risk altına girmiştir. Vadeli piyasada alım veya satım yapanlar, açık pozisyon riskini "hedging" denilen bir yöntemle önleyebilirler.
ChapkiN çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla