View Single Post
Eski 09-11-07, 00:33   #13 (permalink)
meta1814
Üye

Giriş Tarihi: 11-09-2007
Rep Puanı: 200647
meta1814 Rütbe: Artı 11meta1814 Rütbe: Artı 11meta1814 Rütbe: Artı 11meta1814 Rütbe: Artı 11meta1814 Rütbe: Artı 11meta1814 Rütbe: Artı 11meta1814 Rütbe: Artı 11meta1814 Rütbe: Artı 11meta1814 Rütbe: Artı 11meta1814 Rütbe: Artı 11meta1814 Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 2018
Varsayılan C: Tekstil Bölümü Okuyanlar

3 yıl meslek lisesi tekstil boya-apre bölümü sonrası ege üniversitesi emel akın m.y.o lunu bitirdim...tekstil terbiye...yani bu mesleğe 5 yıl verdiimm...ve bilerek ama istemeyerek 2 yılı tercih ettim...çünkü atama gelmiyeceğini biliyodum...türkiyede kaç tane meslek lisesinde tekstil bölümü var..çok az...ama mezun sayısı her geçen gün üstüne ekleniyor...
ve bu mesleği severek mi yapıyorsun...diyecekseniz hayır...tekstilin baskı- iplik boyama- kumaş boyama - kurutma bölümlerinde - görev aldım...ve bir gün geldi kendime dedim ki, tekstili bırak artık...başka işler yapmayı planla...dedim kendime söz verdim...artık tekstile geri dönmeyeceğim... diye.ve 1 yıl bu meslekten uzak durdum...çeşitli yerlerde çalıştım...bunlardan birincisi hammallık evet; bir mobilya mağazısının servis elemanlığını yaptım...6 ay kadar...artık tekstil olmasında ne olursa olsun diyodum kendime...ve birden online bir başvuru yapmıştım, özel bir bankaya...ve bankanın kredi ve kredi kart satış temslilciliğine başladım...ve artık hayatım yeni bir boyut kazanmaya başlamıştı derken...4 ay kadar bu işte bulundum ve zevk aldığım bir işti...taki ani bir karar alıp işten çıkmaya karar verdim...ve işsizdim...ve geriye baktığımda...kariyerrimli alakalı hiç bir şey yoktu...ama 5 yıl bu bölümü okuyup;sonra emek verip başka arayışlar aramak beni etkilemişti...bilgiler havaya uçmuş..hafızada kopuk bilgiler yer almaktaydı...ve tekstilde çalışan bir arkadaşım ... tekstile geri dön...bilgilerini tekrar kazan diye...çalıştığı firmda kendisinin yanına aldı..ve şimdi onun yanında takılıyorum biraz...ALLAH NASİP EDERSE...2008 memurluk sınavında iyi bir netice alarak...memurluğu hedefliyorum...tekstil bir kişinin on yılda erken yaşlanmasına neden oluyor...hayatımda keşke kelimelerine yer vermiyorum...şuan biraz daha fazla çabalayıp...istediğimi almaya çalışacağım...teksilde kariyer yapmak için bu kadar okuyacağıma...5 yıl üniversiteye hazırlansam...bilimadamı olurdum...tekstil okumak hayatının boş geçirildiği vakit olarak görebilirim...ama bu mesleği sevenler mutlaka vardır...ama bu da o kadar az ki...1000 de 1 kişi ... tekstil okumak mı ? 1000 kere düşünün derim? saygılar meta1814
meta1814 çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla