View Single Post
Eski 04-11-07, 11:06   #1 (permalink)
ParaGuerra
нαуяυи

Giriş Tarihi: 19-08-2007
Yer: เรt/คשςılคг
Rep Puanı: 6658562
ParaGuerra Rütbe: Artı 11ParaGuerra Rütbe: Artı 11ParaGuerra Rütbe: Artı 11ParaGuerra Rütbe: Artı 11ParaGuerra Rütbe: Artı 11ParaGuerra Rütbe: Artı 11ParaGuerra Rütbe: Artı 11ParaGuerra Rütbe: Artı 11ParaGuerra Rütbe: Artı 11ParaGuerra Rütbe: Artı 11ParaGuerra Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 66604
Varsayılan Avcılar Anadolu Teknik,Teknik ve Meslek lisesi

Avcılar Endüstri Meslek Lisemiz 1983-1984 öğretim yılında 110 ö?renci ve 5 öğretmenle birlikte Bakırköy Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde öğrenimine başlamış olup 24 Ocak 1984 tarihinde kendi binasına taşınmıntır.

1983-1984 öğretim yılında Elektrik bölümü, 1984-1985 ö?retim yılında Elektronik, Tesviye, Metal İşleri bölümü; 1985-1986 öğretim yılında Makine Ressamlığı, Tesisat Teknolojisi bölümü; 1991-1992 yılında Bilgisayar bölümü açılmış olup, bunlara ek olarak; 1988-1989 öğretim yılında Teknik Lise Makine, 1990-1991 öğretim yılında Teknik Lise Bilgisayar bölümü, 1992-1993 ö?retim yılından itibaren Anadolu Meslek Lisesi Makine bölümü ve Teknik Lise Elektrik bölümü öğrenimine ba?lanmıştır.

2003-2004 öğretim yılı itibariyle;

Anadolu Teknik lisemizde: 90
Teknik lisemizde : 265
Endüstri Meslek lisemizde: 1543
Olmak üzere toplam 1898 ö?renci öğrenim görmektedir.

2004-2005 öğretim yılında okulumuzdan mezun olan ö?rencilerimizden bir yüksek ö?renim kurumunu kazananların yüzde oranları:

Teknik lisemizde : %53
Anadolu Teknik lisemizde : %63
Endüstri Meslek lisemizde : %16

BÖLÜMLER

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.

Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Programında;

1. Bilgisayar Teknik Servisi,

2. Veri Tabanı Programcılığı,

3. Web Programcılığı,

4. Ağ İşletmenliği

dalları yer almaktadır.

Sektör araştırma ve inceleme çalışmaları sonucunda sektörde faaliyet gösteren meslekler saptanmıştır. Sektörde çalışan kişilerin görüş ve önerilerinden yola çıkılarak her meslek dalına ait anket soruları hazırlanmış, daha sonra bu anketler yurdun değişik bölgelerinde uygulanarak mesleklere özgü yeterlikler ayrı ayrı ve ayrıntılı olarak çıkarılmıştır. Mesleklere ilişkin olarak saptanan bu yeterlikler, hazırlanacak olan öğretim programları ve modüllerin temel dayanağını ve içeriğini oluşturacaktır.

Öğretim programlarının ve modüllerin hazırlanmasının her aşamasında, iş yaşamının iş gücüne dönük gereksinimlerinin tüm yönleriyle dikkate alınması amacıyla sektörel kuruluşlarla karşılıklı görüş alışverişi ve iş birliği gerçekleştirilmiştir.

Program geliştirme sürecinde üniversitelerden uzmanlar ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapılmıştır. Sektör taraması ve mesleki yeterliklerin belirlenmesi sırasında sektöre anket uygulanmıştır. Bu anketler sonucunda Türkiye genelinde bilişim teknolojileri sektörünün ihtiyaçları ve programdan beklentileri tespit edilmiştir. Bu ihtiyaçlar program çalışmalarının temelini oluşturmuştur.

Program geliştirme sürecinin her aşamasında bilişim teknolojileri sektörünün önde gelen kuruluşları ile diyalog kurulmuştur. Bu firmaların eğitim sorumluları ve çeşitli meslek elemanları ile iletişim kurulmuş ve katkıları sağlanmıştır. Böylelikle sektör beklentileri programa yansıtılmıştır.

Meslek elemanlarından, ulusal ve uluslararası iş gücünden beklenen yeterlikler de çeşitli araştırmalar ve yabancı uzmanlar ile görüşerek tespit edilerek program çalışmalarına aktarılmıştır.

Bu doğrultuda Bilişim Teknolojileri alanı ve altında yer alan mesleklerde uluslararası ve ulusal düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye eğitim olanağı sağlayan programları hazırlamak hedeflenmiştir.

ELEKTRİK - ELEKTRONİK ALANI

Elektrik-Elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeni ile Elektrik-Elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

METAL TEKNOLOJİSİ ALANI

Metal sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle metal sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde, rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

Ülkelerin gelişimi, mesleklerinde bilgi ve teknolojiyi yakalamış insan gücü ile ölçülmektedir. Öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin bilgi ve teknolojiye ulaştırılması, yetiştirilmesi ve yüksek öğretime hazırlanması endüstriyel teknik okullarında yapılmaktadır.

Metal Teknolojisi alanı, sanayinin istediği gibi mesleğinde yeniliklere açık ve nitelikli insan yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Metal Teknolojisi alanı; metalleri sıcak veya soğuk olarak biçimlendirme, kaynak işleri, ısıl işlemler, malzeme muayene yöntemleri, mesleği ile ilgili NC, CNC tezgâhlarında çalışma konularının verildiği meslek alanıdır.

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

Makine sanayisi dünyada hızla gelişen, pazar payı artan ve rekabet koşulları ağırlaşan bir sektör olmaktadır. Dolayısıyla sektör sürekli gelişim gösteren, kendini yenileyen, araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık veren bir sanayi dalı olma durumundadır.

Makine teknolojileri ana sanayisi ve yan sanayisi ülkelerde istihdama çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Üretime yönelik bir sektör olduğu için de ülke ekonomilerine yüksek oranda katma değer sağlamaktadır. Ülkemizde bu sektörde kalifiye eleman ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir.

TESİSAT VE İKLİMLENDİRME ALANI

Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, ülkemizde hızla yayılan ve genişleyen bir sektördür. Bu nedenle doğal gaz sektörü, stratejik bir endüstri olarak ülkelerin ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle ülkemizde ısınma amacıyla kullandığımız doğal gazın dışa bağımlı olarak kullanılması, mevcut kaynaklarımızın kısıtlı oluşu ve doğalgazın özelliği itibari ile diğer yakacaklardan birçok üstünlüğünün olması etkili ve verimli kullanılması ile ilgili özel tedbirler alınmasını gerektirmektedir.

Deprem kuşağında olan ülkemizde yanlış yapılan sıhhi tesisat sisteminin binaya getirdiği ekstra yükün yapının mukavemetini ve statiğini bozduğu bilinen bir gerçektir. Bu alanda teknolojinin gereklerine uygun bilgi ve becerisi yüksek kaliteli iş gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.

SOSYAL AKTİVİTELER

Okulumuzun her sene düzenlediği aktiviteleri spor, tiyatro, geziler, şiir günleri, hikaye, halk oyunları ekibi ve ayrıca okulumuzda santranç, futbol, basketbol, kızlar arası voleybol, masa tenisi ve bilardo turnuvaları düzenlenmektedir. Bu turnuvaların finaleri her sene 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramına denk getirilmeye çalışılmıştır. Bugünün anlam ve öneminin öğrencilere aşılanması amaçlanmıçtır. Burada ki amaç 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramının daha sporla dolu bir gün olması içindir ki bu başarılmıştır

Emeğe Saygı
ParaGuerra çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla