Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen crazy_muzo_man
merhaba benimde birkaç sorum var 13 yaşındayım konuşmada bir sorun oluyormu normal konuşabiliyormuyuz tedavideyken acıyormu çokmu pahalı
|
ben 5 sene taktım

2 sene takmam gerekiyodu alışamadım, 7 ay dişi kaydırmak için boşluk gerektiği için robocop gibi enseden takılandan kullandım 3 kere kırdım maç yaparken falan. ilk gece taktığımda ağrıdan uyuyamadım ağladım tum gece, sonra yavaş yavaş alışıyosun diş arası açılınca.
2 etapta normal diş teli kullandım 4 seneden fazla çok kırdığım için, dişleri aynı hizzaya getirmek için.
onu da ilk taktığımda ilk geceden uyuyamadım ağrıdan. elinle tum gucunle dişine bastır 5 dakika, aynı acıyı tum gece hissediyosun. 1 hafta sonra acı gunden gune azalıyoo, doktor teli ayda bir sıkıyo sıktıkça ağrı çoğalıyo ama alışıyosun ilk başlarda oluyo ağrı.
damaklı olduğu için konuşman değişiyor. 2 3 ayda konuşmanı düzelitoyosun

. beyaz gibi konuşmaya başlıyosun karizma yapıyo.
ısırmak yasak , asitli yiyecek yasak. ben kendimi tutamadım 5 seney uzadı o yüzden. toplam 15-20 braket yutmuşumdur o yuzden( dişin üstüne yapıştırılan kare metaller). ilk hafta sırf meyve suyu çorbayla beslenmiştim , bişey ısırınca ekmek bile, acıdan yiyemiyodum. 3 -5 aydan sonra yavaş yavaş ısırabiliyosun tabi, dişin düzelmeye başladıkça, dişine de bağlı.
ben haftada 3 5 kere diş fırçalardım. gunde 3-5 kere fırçalamaya başlıyosun en ufak bişi bile rahatsızlık veriyo ağzında.
sabah kalkınca tukurukler kuruyup sumuk gibi kalıyo ağzında

. tedavi biteli baya oluyo, şimdi cillop gibi dişlerim var