Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen WhopperXXL
Sevgili Arkadaşım,
Bende !988 Yılında Almanyada Doğdum. Ben 8 Yaşında Türkiyeye Getirildim Ailem Tarafından Ve Ailem Temelli Dönüş Yaptı Türkiyeye. Şimdi Beni Türkiyeye Getirdiklerinde Ben 18 Yaşından Küçük Olduğum İçin Ben Pişmanlık Yasasına Başvurabiliyorum. Bu Arada Telefonla İlgilenmezler. Senin Oraya Gitmen Gerekiyor Arkadaşım. Benim Annemin Arkadaşının Oğluda Bizim Gibi Yararlandı Şimdi Alman Vatandaşı. 22 yada 23 yaşını Geçmediyse Yararlan. Ama 23 Yaşını Geçtiysen Yine Alman Vatandaşı Olabilirsin. Bak Tanıdığında Var Orda Formalite Evlilik Yap Oturumunu Al. Ama Sen Git Konsolosluğa Deki Ailem Beni Türkiyeye Getirdi 18 Yaşından Kücüktüm. Orda Herşey Daha Mutluydum . Ben Pişmanlık Yasasına Başvurmak İstiyorum de Yardımcı Olurlar.. Yani Hlka Hizmet Kurumu Mecburrr Yardım Edecekler. Bu Arada Almanyada Konsoloslukta Calışan Tanıdık Var. bende Bu haktan Yararlancam O öğrendiğinde Ben Sana Haber Veririm Ama Sen Muakkak Git Alman Konsolosluğuna Bu Hafta. Kendinize ii bakın görüşürz
|
Arkadasin sorusunu Almanya Hakkinda Merak Ettikleriniz isimli topikte yanitlamistim. Bu haktan yararlanamiyor. Sanirim senin durumunda arkadasinki ile ayni.
Federal Almanyada resit degil iken yasamis ve ülkelerine dönüs yapmis yabancilarin "Geri Dönüs Hakki" (Pismanlik yasasi diye birsey yoktur) kanunlar ile belirlenmistir.
Asagida Almanca olarak kanunu atiyorum.
Alman Kanunu
Bölüm 7
Özel Oturum Hakkklari
Pragraf 37 Geri Dönüs Hakki
A b s c h n i t t 7
Besondere Aufenthaltsrechte
§ 37 Recht auf Wiederkehr
(1) Einem Ausländer, der als Minderjähriger rechtmäßig seinen gewöhnlichen Aufenthalt im Bundesgebiet hatte, ist eine Aufenthaltserlaubnis zu erteilen, wenn
1. der Ausländer sich vor seiner Ausreise acht Jahre rechtmäßig im Bundesgebiet aufgehalten und sechs Jahre im Bundesgebiet eine Schule besucht hat,
2. sein Lebensunterhalt aus eigener Erwerbstätigkeit oder durch eine Unterhaltsverpflichtung gesichert ist, die ein Dritter für die Dauer von fünf Jahren übernommen hat, und
3. der Antrag auf Erteilung der Aufenthaltserlaubnis nach Vollendung des 15. und vor Vollendung des 21. Lebensjahres sowie vor Ablauf von fünf Jahren seit der Ausreise gestellt wird.
Buraya tiklar isen Türkcesini bulacaksin http://www.frmtr.com/yurtdisinda-yas...eriniz-26.html