Kardeşim öncelikle siyasal bilimler diye bir bölüm olmadığını bunun bir fakülte ismi olduğunu söyleyerek başlayayım söze.siyaset bilimi bölümünü kastediyorsun zannederim.
Bu kararda tabii ki senin içine sinen bölümün ne olacağı çok çok önemli yani her meslek dalında layık olduğu şekilde yapılır,gereken çaba ve özen gösterilir ise maddi ve manevi tatmini sağlar diye düşünüyorum ben.
Ancak illa bu bölümlerden imkanlara gelecekte ne pozisyonda olacağından hareketle bir bölüm seçecek isen ekonomi seç derim ben... kardeş bölümleride işletme ve iktisaddır.İş alanı çok geniştir ama o ölçektede mezun çıkar ülkemizde.
Açıkcası devlet kademelerinde yükseleceğim ben mülki amir olacağım diyorsan kamu yönetimi veya siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerinde eğitim alman daha isabetli olur diye düşünüyorum ama ekonomik tatmin anlamında kamu çok uç pozisyonlar dışında tatmin etmeyecektir diye düşünüyorum.
Uluslar arası ilişkiler ülkemizde günden güne popülerlik kazanan ve iş imkanları genişleyen bir bölüm özellikle ab sürecine girmemiz bu bölüm için adeta katalizör etkisi yarattı ama ben hala istihdam kaynakları bakımından istenen yerde olmadığını daha zamanının olduğunu ancak çok istenirse yan dal veya çift anadal gibi bir yöntemle okunmasında büyük fayda olacağını söylemek istiyorum.
hukuk hukuktur,hukuk hiç bir zaman bitmeyeceğini,kişisel,kurumlararası vs vs...ihtilaflar her zaman olacağına göre her daim hukukçulara ihtiyaç olacak.
şahsen ben hukuk eğitiminde gösterilen özverinin karşılığının alınamadığını düşünüyorum.Bir kere özel sektör ayağı daha dar.Serbest çalışılınabilir hakimlik yargıç olunabilir.Ancak özel sektörde olunabilecek tek pozisyon avukatlık.ama hala geçerliliği saygınlığı olan bir bölümdür.Ancak çok fazla mezun vermesi ve iş olanaklarının buna mukabil çeşitli olmaması bence hukuk bölümünün zayıf yönleri.
iç mimarlık hakkında bir bilgim yok ama yardımcı olacak arkadaşlar elbet çıkacaktır. .Bu arada bende antalyalıyım

saygılar