Universitelerdeki yondetmelik degismeli
2 yil once hazirliga basladim odtude. Daha once hic ingilizcem olmadigi icin ilk sene hazirligi gecemedim ki,hazirlik ogrencilerin yaklasik % 50 si hazirligi tekrarlar. Cunku biraz agirdir. Neyse disardan bi denklik sinavi getirirse ogrenci hazirligi atlayabiliyor. (Toefl yada İELTS sinavi) disaridan bir dersaneye gittim sinava girip basarili olmak icin. gecen yaz eylul de telefonla hazirlik bolumu mudur yardimcisini aradim ve sinavi getirmem yeterli mi dedim evet dedi peki nezaman kadar getirebilirim dedim onumuzdeki yani gecen ay eylule kadar vaktin var dedi. kayit yapmama gerek yokmus bunuda ogrendim cunku bolumle ilisigim kesildikten 1 sene icinde sinavi getirirsem kabul oluyordu.
sinav sonucunu goturdum malesef kaydimi yapmadilar Ben gecen sene kayit parami odemedigim icin kayit olmamisim ve kaydimi silmisler. Bana diyorlarki bunu ogrenmen gerekti. İyi guzelde ben zaten bunu sorarak ogrendim oyle cevaplari aldiktan sonra baska nereye sorayim neden sorayim. Dilekce yazdim okula 3 yerin onayi gerekiyordu 1 yerin onayi disinda kabul etmemisler gecen ay.
ogrenci kayit olmadigi zaman nedenleri vardir. Kayit olamadigi yillar egitim yillarindan sayilmali zaten ogrenci gecemesse derslerinden gecemeyip kalir . Ama bizim ulkede yok biz ogrenciyi cok sikariz suyunu cikaririz ama iyi verim alamayiz sorunu var. Halbuki once egitmenlerin sorunu cozulmeli. Sonucta onlar egitiyor.
Ne yapmaliyim lutfen bi yol gosterin.
Mesajı son düzenleyen bluebary ( 24-09-07 - 11:06 ).
Neden: Mantikli
|