C: Turklugunden utanan yurtdisina cikmasin!
Ben Ingiltere'de yasayan bir Turk olarak sunu soyleyebilirim. Kurtlerin buyuk cogunlugu iltica etmis olsa da PKK sempatizani degildir. Bu benim asla tasvip etmedigim bir yol olsa da binde 999 para icin hayat kurtarmak icin iltica etmistir, hatta Turklerin de bir kismi bu sekilde Kurduz, iskence var vs iltica etmistir. Kurtlerin cok buyuk cogunlugu da istedigi icin de degil, korktugu icin Pkkya harac verir, vermek zorunda kalir. Hatta buyuk risk, olum tehtidleri alip PKKya harac vermeyen Kurtler tanidigim gibi, uzerlerinde cok baski olmadigi halde sirf vermem diyemedikleri icin harac veren Turkler de tanidim.
Bence genellemeler yapip vatanini, milletini seven insanlari rencide etmemek, bizden uzaklastirmamak lazim. Benim anlayisima gore zaten Turk Kurt etle tirnak gibidir, tarih okuyan bilincli herkes zaten bunu boyle oldugunu gorebilir. Ben millyetci bir insanim ama bu devirde dunyanin neresinde olursa olsun kan anlaminda milliyetcilik yapmak cok sacma ve gereksizdir.
Neyse asil konuda uzaklasmayayim, Ingiltere icin soyluyorum, genel olarak Londra disinda davranislar daha sicak, arkadasca ve yardimseverdir. Londrada ise cok fazla Turk oldugu icin genel olarak bir kaniksanma durumu vardir.
3 senedir bu ulkedeyim, genel olarak bana gosterilen olumlu ve olumsuz davranislari sadece insanlarin karakter faktorune(egitime dahi degil) ve yasadiklari ortama gore degerlendirebilirim.
|