Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Sistemiyle Kazakistan'da ki Bilişim Teknolojileri ve Fen Bilimleri Fakültesinden diploma veriyor.
Bilişim Teknolojileri ve Fen Bilimleri Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınıyor ve ÖSS 2007 Kılavuzunda Matematik Öğretmenliği bölümüne ÖSS ile öğrenci alındı.
Uzaktan Eğitim Sistemi ile de bu fakültenin Bilgisayar Mühendisliği bölümü internet üzerinden veriliyor.
Kazakistan'a gitmeden İnternet üzerinden okuyorsunuz. Sınavlara Ankara veya İstanbul'da girebiliyorsunuz.
ÖSS ile SAY-2 Taban puanı tutturan veya 2 yıllık Bilgisayar Önlisans mezunları sınavsız Bilgisayar Mühendisliğine girebiliyor.
YÖK'ün Duyurusunda, Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesinin diploma verdiği varsayılarak bu eğitimleri tanımıyoruz diyor.
Ama YÖK bir şeyi gözden kaçırıyor.
:: Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkistan Uzaktan Eğitim Fakültesi Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği ::
Diplomaların Düzenlenmesi:
Madde - 8 : TUEF yürüttüğü programlar açısından bir koordinasyon fakültesi olarak faaliyet gösterir. TUEF’deki eğitim programlarına kayıt olmuş ve eğitimlerini tamamlayarak, diploma almaya hak kazanmış öğrencilerin belgeleri her yıl sonunda anabölüm başkanlıklarınca hazırlanır ve TUEF Dekanı tarafından ait olduğu ilgili fakülte ve enstitülere iletilir. Örgün eğitim fakülteleri ve enstitüler, örgün eğitim öğrencileriyle birlikte bu öğrencilere de diplomalarının verilmesi için her türlü işleri yapmakla yükümlüdürler.
Yani, Türkistan Uzaktan Eğitim Fakültesi (TUEF) bir koordinasyon fakültesi diploma vermez diyor.
Örgün eğitim fakülteleri ve enstitüler, örgün eğitim öğrencileriyle birlikte bu öğrencilere de diplomalarının verilmesi için her türlü işleri yapmakla yükümlüdürler deniyor.
Diplomalar örgün fakültelerce verildiği kesinleşmiş oluyor.
YÖK'ün açıklamasını incelediğimizde ise çok komik duruma düşüyor. DİKKAT EDİN !
Mavi renkle çerçeve içine aldığım yazı şu şekildedir bakabilirsiniz.

" söz konusu üniversiteden alınan Lisans ve Lisansüstü diplomalar denklik değerlendirmesi dışında tutulmaktadır. "
YANİ BUNUN ANLAMI, " ÖRGÜN FAKÜLTELER ZATEN DENKTİR DENKLİK İŞLEMİNE GEREK YOKTUR " DENİYOR.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE FEN BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ LİSANS MEZUNU OLDUĞUMUZDA KAZAKİSTAN'DA OKUMUŞ GİBİ OLACAĞIZ VE GEÇERLİ OLACAK.
HALA BANA İNANMIYORSANIZ TÜRTEP BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANINI TELEFONLA ARAYIP SORABİLİRSİNİZ.
::
Askerlik ::
Askerlik konusunda askerlik şubesinden içerden sordurdum. (Sordurduğum kişi Binbaşı idi.) Yedek subay ve kısa dönem askerlikten yararlanılabiliyor.
::
Öğretmenlik ::
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kılavuzunda bile ahmet yesevi mezunlarından denklik belgesi istenmiyor.
Bu da öğretmenlik için başvurabilme şansı var demek.
2005 , 2006 ve 2007 öğretmen atama ve başvuru kılavuzlarında aynen şöyle diyor. Düşünün 3 sene arka arkaya hemde !!!
" Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mezunlarından denklik belgesi istenmeyecektir. "
:: UYARI :: Bu bilgiler Ahmet Yesevi Üniversitesi TÜRTEP Uzaktan Eğitim sistemine yeni kayıt olan, okuyan , mezun olan ve kurumlardan öğrenilen bilgilerden alınmıştır.
Kesinlikle yalan ve yanlış yoktur.
Uzaktan Eğitim Sistemi Web Sitesi
www yesevi net
Ahmet Yesevi Üniversitesi Web Sitesi
www yesevi edu tr